Hertuginne Kate:

Avslører sønnens varme hyllest

Den britiske hertugfamilien feirer morsdagen med helt spesielle bilder.

MORSDAG: Hertuginne Kate og prins William er foreldre til prinsesse Charlotte og prins George. Paret har også sønnen prins Louis. Foto: NTB Scanpix
MORSDAG: Hertuginne Kate og prins William er foreldre til prinsesse Charlotte og prins George. Paret har også sønnen prins Louis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er det morsdag i Storbritannia, og i den anledning har Kensington Palace delt flere bilder på sin Instagram-profil.

Brukeren, som følger prins William (37), hertuginne Kate (38) og deres tre barn, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1), tett, har delt fire forskjellige bilder, som omhandler tre forskjellige mødre.

«Til alle mødre, nye og gamle, og familier som tilbringer tid sammen eller fra hverandre. Vi tenker på dere alle i denne vanskelige tiden. Gratulerer med morsdagen», skriver de innledningsvis.

Det første bildet er av hertuginnen selv med Charlotte på ryggen. I bakgrunnen ser man også William med parets eldste sønn på ryggen.

«Hertugen og hertuginnen med barna i Norfolk», er beskrivelsen av bildet.

Gave til moren

Neste bilde er et man har sett flere ganger tidligere, av avdøde prinsesse Diana sammen med sønnene prins William og prins Harry (35).

Også Kates mor, Carole Middleton (65), er med i bildespesialen på morsdagen.

Det er riktignok det siste bildet som er delt som får mye oppmerksomhet. Det er nemlig et kort seks år gamle prins George har laget til Kate. På kortet har han brukt flere farger, tegnet en blomst og limt på detaljer.

«Et kort fra prins George til hans mamma på denne morsdagen», skriver de til bildet.

I kommentarfeltet setter følgere og fans tydelig pris på at hertugparet deler varme tanker i forbindelse med den vanskelige corona-situasjonen som i skrivende stund har kostet 13 049 menneskeliv.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan (38), som har sønnen Archie som fyller et år i mai, har også delt en hilsen på Instagram.

«Uansett hva du kaller mammaen din, så hyller vi på denne morsdagen i Storbritannia alle mødre over hele verden som gjør så mye hver eneste dag, og nå mer enn noen gang. Tusen takk», skriver paret til et bilde hvor det er listet opp forskjellige navn som brukes på mødre.

Helsesituasjonen preger hele verden, også det britiske kongehuset.

Flykter

Tirsdag ble det kjent at 93 år gamle dronning Elizabeth forlater Buckingham Palace i London med retning mot Windsor Castle. Bare få dager senere talte hun til folket, og uttalte at «verden går inn i en periode med stor bekymring og usikkerhet». Samtidig hyllet hun dem som kjemper mot utbruddet av coronaviruset.

«Vi er ekstremt takknemlige for ekspertisen og innsatsen til forskere, helsepersonell og nødetatene, men nå - mer enn noen gang - har vi alle en viktig rolle som individer. I dag og i de kommende dagene, ukene og månedene», var noe av det hun sa.

«Mange av oss må finne nye måter å holde kontakten på, og sørge for at våre kjære er trygge. Jeg er sikker på at vi er klare for den utfordringen. Dere kan være sikre på at jeg og min familie står klare for å gjøre vår del», fortsatte hun.

Kongehuset blir også påvirket på andre måter. Denne uken ble det nemlig kjent at dronningens barnebarn, prinsesse Beatrice (31), og forloveden, Edoardo Mapelli Mozzi (37), sin planlagte bryllupsfest, som etter planen skulle holdes på Buckingham Palace 29. mai, også er blitt avlyst.

Det foreløpig bare bryllupsfesten som er utsatt, og det er ikke kjent om det også betyr at selve bryllupet vil bli flyttet.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Nok en kongelig skandale i Spania

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer