Hertuginne Meghan:

Avslører skjult budskap

Hver minste detalj fra Harry og Meghans intervju blir sett gjennom lupe.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer
Publisert

Det er ikke ofte kongelige stiller til intervju, i hvert fall ikke så omfattende som det prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) gjorde natt til mandag.

Den siste tiden har duoen stått for de fleste overskrifter i presse verden over, og etter å ha sluppet bombe etter bombe, kan man kanskje regne med at intervjuet vil være en sakkis også i tiden fremover.

Så å si alt fra intervjuet har fått spalteplass, og ingen vesentlige detaljer får gå umeberket hen hos pressen eller den rojale fansen. Til og med hertuginne Meghans valg av kjole skaper nå spekulasjoner.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Spesielt symbol

Flere hevder nemlig at 39-åringen bar et skjult budskap i den sorte, fotside kjolen, med en hvit lotusblomst på den ene skulderen. Ifølge Independent hadde Meghan valgt en Armani-kjole for anledningen, med en prislapp på omtrent 40 000 norske kroner.

Lotusblomsten er ifølge avisen blant annet et ærverdig symbol i hinduismen, og er kjent for å representere skaperkraft, begynnelse og gjenfødelse, samtidig som den viser renhet.

LOTUSBLOMST: Flere hevder Meghan bar et skjult budskap i kjolen da hun stilte til intervju. Foto: Harpo Productions / Reuters / NTB
LOTUSBLOMST: Flere hevder Meghan bar et skjult budskap i kjolen da hun stilte til intervju. Foto: Harpo Productions / Reuters / NTB Vis mer

Flere hevder det skjulte budskapet handler om Meghans åpenhet om at hun i fjor mistet sitt ufødte barn, og nå er på gravid på nytt og venter en liten jente. Samtidig kan det symbolisere starten på Harry og konas nye liv i California, etter at de i fjor trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Meghan bar også et armebånd arvet fra avdøde prinsesse Diana. Samme armebånd som prins Harry benyttet da han designet Meghans forlovelsesring før han gikk ned på kne i 2017.

EN STOR DAG: Prins Harrys dress har også blitt diskutert. Det skal nemlig være den samme han brukte da han introduserte lille Archie for verden i 2019. Foto: Harpo Productions / Reuters / NTB
EN STOR DAG: Prins Harrys dress har også blitt diskutert. Det skal nemlig være den samme han brukte da han introduserte lille Archie for verden i 2019. Foto: Harpo Productions / Reuters / NTB Vis mer

- Ville blitt veldig sint

I det mye omtalte intervjuet fortalte prins Harry blant annet at han var redd for at historien skulle gjenta seg. Han siktet da til sin mor, prinsesse Diana, som skilte seg fra prins Charles i 1996, og ga fra seg tittelen sin.

Diana ble bare 36 år gammel. Hun omkom i en tragisk bilulykke i Paris i 1997 mens hun ble forfulgt av paparazzier.

- Det var det jeg så. At historien gjentok seg selv. Men denne gangen er det farligere, fordi raseelementet er en del av det, og også sosiale medier, sa prinsen i intervjuet.

Prins Harry tror at prinsesse Diana hadde blitt trist om hun hadde visst om parets beslutning.

- Jeg tror hun hadde blitt veldig sint på hvordan dette har gått til, og veldig trist. Men til syvende og sist var alt hun ville at vi skulle være lykkelige, sa Harry, og la til:

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Jeg tror hun så det komme. Jeg følte absolutt hennes tilstedeværelse gjennom hele prosessen. Jeg er bare veldig lettet og glad for å sitte her og snakke med deg med min kone ved min side. Fordi jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært for henne (prinsesse Diana, red.anm.), å gå gjennom denne prosessen helt alene den gang.

Også prinsens antrekk har i etterkant av intervjuet fått mye oppmerksomhet og skal ha en helt spesiell betydning for ham. Den grå dressen skal nemlig være den samme som han hadde på da han introduserte sønnen Archie for verden i 2019.

Prins Harry og hertuginne Meghan venter sitt andre barn, ei lita jente, til sommeren.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Avslører Meghans siste ord i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer