Prins Charles:

Avslører sin siste samtale med faren

Prins Philip døde i april, 99 år gammel.

SAMTALE DAGEN FØR: Prins Charles forteller at han snakket med faren dagen før han døde. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
SAMTALE DAGEN FØR: Prins Charles forteller at han snakket med faren dagen før han døde. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Publisert

9. april i år døde dronning Elizabeths (95) ektemann gjennom mer enn 70 år, prins Philip. Hertugen av Edinburgh ble 99 år gammel, og dødsfallet etterlot den britiske kongefamilien i sorg.

Det var en nedtonet begravelse til ære for prinsen grunnet coronapandemien, men det var likevel en storslaget seremoni, og mange viste sin støtte til kongefamilien i tiden etter dødsfallet.

For prins Charles var det ekstra tungt å ta farvel med sin far.

Det var en sorgtynget tronarving som skuet over blomsterhavet som bredte seg utenfor Buckingham Palace etter dødsfallet ble kjent.

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville blitt dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg, var det han uttalte etter farens bortgang.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Snakket om feiring

I et nytt program fra BBC åpner prins Charles (72) seg om sin siste samtale med faren.

Han er blant flere kongelige, som prins Harry og prins William, som forteller om prins Philip i minnedokumentaren. Den kommer ut onsdag, men deler er gjengitt av britiske medier, deriblant Evening Standard.

72-åringen forteller at den siste samtalen de hadde, dagen før dødsfallet, dreide seg om det som kunne blitt farens 100-årsdag.

«Vel, jeg må jo være i live for det», skal prins Philip ha sagt, ifølge prins Charles.

«Jeg visste du skulle si det», skal prins Charles deretter ha svart.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Minnes bestefaren

Prinsebrødrene William og Harry minnes bestefaren som en spøkefull og trofast mann.

- Fra min bestemor sitt perspektiv - å ha noen som det ved din side i 73 års ekteskap - det blir ikke bedre enn det, sier sistnevnte.

Prins Philip ville blitt 100 år i sommer, men skal selv ha satt foten ned for noen storstilt feiring. Det kongelige selskapet var allerede under planlegging ved hans bortgang, men hertugen selv ville visstnok ikke ha noe med det å gjøre.

Han tilbrakte sin siste tid på Windsor slott, sammen med dronning Elizabeth. De var i stor grad isolert under coronapandemien. Han var den siste tiden innlagt på sykehus flere ganger på grunn av helseplager.

LES OGSÅ: Snakker ut om farens tilgivelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer