Prinsesse Märtha Louise:

Avslører: Selger fristedet

Snart starter et nytt kapittel i Märthas liv.

KUNSTNERHJEM: Märtha og familien er omgitt av kunst i alle farger og fasonger. I huset henger bilder med motiv fra Las Vegas, er malt av Ari Behns gode venn, Sverre Koren Bjertnæs. Bak prinsessen akkurat her henger en artig tegning av henne og den kommende ektemannen. Foto: Lise Åserud / NTB
KUNSTNERHJEM: Märtha og familien er omgitt av kunst i alle farger og fasonger. I huset henger bilder med motiv fra Las Vegas, er malt av Ari Behns gode venn, Sverre Koren Bjertnæs. Bak prinsessen akkurat her henger en artig tegning av henne og den kommende ektemannen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2003 la prinsesse Märtha Louise (51) og daværende ektemann Ari Behn 8,8 millioner kroner på bordet for å sikre seg den drøyt 250 kvadratmeter store eneboligen.

Det ærverdige huset var beliggende på en hele 5,7 mål stor tomt, i Lommedalen i Bærum. Etter kjøpet ble boligen pusset opp og bygget på ytterligere 180 kvadrat, og rundt eiendommen ble solide sikkerhetsforanstaltninger satt opp for å trygge den høyprofilerte familien.

Men nå starter et nytt kapittel i prinsessens liv.

ÅPENT OG FLOTT: Märtha har stor tumleplass i den totalt 430 kvadratmeter store boligen, bestående av stue, spisestue og kjøkken i første etasje, soverom og bad i andre etasje. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør
ÅPENT OG FLOTT: Märtha har stor tumleplass i den totalt 430 kvadratmeter store boligen, bestående av stue, spisestue og kjøkken i første etasje, soverom og bad i andre etasje. Foto: Jan-Petter Dahl / Se og Hør Vis mer

- Ut for salg

Neste år gifter hun seg med forloveden, sjaman Durek (48) i vakre Geiranger. Og Märtha, som er kjent for aldri å gjøre noe halvveis, gjør nå enda en stor omveltning i livet. For etter det Se og Hør erfarer, legger prinsessen nå familieboligen i Lommedalen ut for salg.

13. september ble det klart at prinsesse Märtha Louise og Durek Verret skal gifte seg i 2024. Men hvem blir Dureks forlover? Video: Caroline Vagle/Se og Hør Vis mer

Måten eiendommen kom på prinsessens hender, skal ifølge tidligere reportasjer i Se og Hør, være like spennende som annet i prinsessens liv. For huset var i utgangspunktet ikke til salgs.

Men da Märtha bladde opp riktig sum, skal eieren til slutt latt seg overtale.

Den da 30 år gamle Märtha dro nærmest rett til Lommedalen etter sin fem uker lange bryllupsreise, for å ta drømmehuset i nærmere øyensyn. Og etter kjøpet i 2003 tok det to år før de endelig flyttet inn høsten 2005.

HJEMMEKOSELIG: Prinsesse Märtha Louise har oppdratt tre døtre i den flotte boligen, som hun anskaffet seg i 2003. Nå er eventyret i Lommedalen over. Foto: Lise Åserud / NTB
HJEMMEKOSELIG: Prinsesse Märtha Louise har oppdratt tre døtre i den flotte boligen, som hun anskaffet seg i 2003. Nå er eventyret i Lommedalen over. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Åpnet opp

Tidligere måtte nysgjerrige utenforstående titte inn gjennom de høye gjerdene rundt hele eiendommen om de ville sjekke forholdene rundt Märtha og hennes nærmeste. Men for noen år siden åpnet prinsessen selv opp for innsyn i hennes og barnas private hjem.

For i TV 2s nye dokumentarserie «Märtha» bød familien på mye, både privat og profesjonelt, og mange av opptakene er gjort i prinsessens hus.

Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare, og gjestelista kan bli full av både norske og internasjonale kjendiser, ifølge kongehusekspert Caroline Vagle. Reporter: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

Hjemmefødsel i huset

Og da yngstedatter Emma Tallulah (14) kom til verden 29. september 2008, valgte Märtha hjemmefødsel i Lommedalen. Märtha bodde i starten i leilighet i Oslo, men ville vekk fra storbyens kjas og mas og ønsket å gi sine fremtidige barn boltreplass på landet.

I Lommedalen fant hun ro. Her var det naturskjønne omgivelser, barna hadde egen dukkestue og stor plass til lek og moro. I årene som gikk satte Märtha sitt tydelige preg på hjemmet, og selv om Ari flyttet ut etter samlivsbruddet i 2016, lot hun tingene og kunsten hans bli værende.

Lommedalen 22.01.04: Ari, Märtha og Maud Angelica tar i mot pressen i Lommedalen og forteller om kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og deres nye prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet
Lommedalen 22.01.04: Ari, Märtha og Maud Angelica tar i mot pressen i Lommedalen og forteller om kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og deres nye prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet Vis mer

Og bildekunsten har vært med på å ta pusten fra dem som har vært så heldige å få adgang til prinsesseboligen, som for noen år siden ble anslått til å ha en verdi på nærmere 20 millioner kroner.

Grandios kunst i stua

Hovedmaleriet i stua er malt av kunstneren Josefine Lyche (50) som er utdannet ved kunstakademiet i Oslo. I tillegg til offentlige oppdrag, har Lyche utstyrt en rekke hjem med sin kunst. Til Klassekampen forklarte hun hvordan hun går frem i møtet med de private kunstsamlerne - blant dem Märtha.

- BLIR OVERSKRIFTER: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om bryllupsplanene til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Reporter: Klaus Fjellro Vis mer

- Noen av dem ønsker jo å ha et verk over en hel vegg i stua, men da har de gjerne flere stuer. Jeg drar hjem til dem, tar bilder, ser hva jeg synes det er interessant å gjøre akkurat hjemme hos dem - og diskuterer det, har Josefine Lyche uttalt.

Mens det grandiose verket i stua er i nonfigurativt i klassisk Lychestil, etterlater andre motiver hjemme hos Märtha ingen tvil om hva de skal forestille. Det røde bildet av Eiffeltårnet, som dekker en annen stuevegg, er malt av Sverre Koren Bjertnæs (47), mens han bodde i Las Vegas.

Han var gift med Ari-venn og kunstner Unni Askeland (61) i seks år før de skilte lag i 2012.

Leide ut huset

Märtha satte samme år kursen for London og et to års eventyr der sammen med sine tre døtre. Yngstedatter Emma Tallulah var da bare fem år gammel. At jentene skulle få muligheten til å lære et fremmedspråk, var en av hovedårsakene til at foreldrene bestemte seg for å flytte ut av Norge sensommeren 2012.

Denne flyttingen førte også til at heldige leietakere kunne ta Lommedalen-perlen nærmere i øyesyn. Prinsessen leide nemlig ut huset sitt for 45.000 kroner i måneden - og både møbler, kunst og Aris skrivestue fulgte med. Ifølge annonsen på Finn.no ble eiendommen omtalt som herskapelig.

BUKETTEN: Maud Angelica, Durek, Leah Isadora, Emma Tallulah og Märtha Louise er snart på flyttefot. Prinsessens døtre begynner alle å bli voksne, så mon tro om jentene snart finner seg egne boliger? Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BUKETTEN: Maud Angelica, Durek, Leah Isadora, Emma Tallulah og Märtha Louise er snart på flyttefot. Prinsessens døtre begynner alle å bli voksne, så mon tro om jentene snart finner seg egne boliger? Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Et hjem for Durek

Prinsesseboligen i Lommedalen fremstår i dag som et gjennomført kunstner- og bohemhjem - med mye sjel og varme.

Märthas kommende ektemann Durek, fant seg umiddelbart godt til rette da han før bursdagen til Märtha i september i 2021 for første gang satte sine bein i hjemmet hennes.

På sin Instagram-profil sendte han villig ut videosnutter av sine yre dansetrinn, utført i boligens storstue. Lommedalen ble også hans hjem og jobb-base i flere måneder før han returnerte til USA og Los Angeles.

JAGET: Prinsesse Märtha Louise og Tinashe Williamson måtte «lande» etter TV-innspillingen. Video: Rød Løper Vis mer

Et annet søtt familiemedlem hjemme i Lommedalen er den tibetanske terrieren Xavana, som fortsatt sjarmerer gjestene trill rundt når de ankommer prinsesseboligen.

Hunden som familien skaffet seg i 2013, er ifølge Wikipedia opprinnelig en vakthund eller vokterhund. Men i Europa er den blitt brukt som familiehund. Hunden er oppkalt etter Aris firma, som ble døpt Xavana i 2006.

Prinsesse Märtha Louise's talsperson Carina Scheele Carlsen forteller til Se og Hør at de har ingen kommentar til saken.

LES OGSÅ: Stjal showet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer