Prinsesse Diana:

Avslører prinsesse Dianas matvaner

- Hun elsket de enkle tingene.

MATGLAD: Prinsesse Diana var svært lett å lage mat til, ifølge Kensington Palace sin tidligere kokk. Prins Charles skal derimot ha vært mer utfordrende. Foto: NTB Scanpix
MATGLAD: Prinsesse Diana var svært lett å lage mat til, ifølge Kensington Palace sin tidligere kokk. Prins Charles skal derimot ha vært mer utfordrende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1997 gikk prinsesse Diana bort i en tragisk bilulykke. Diana, som av mange ble omtalt som «folkets prinsesse», ble bare 36 år gammel, og en hel verden var i sorg over hennes brå bortgang.

Diana ble nemlig sett på som et friskt pust i en kongefamilie som ellers var sterkt preget av tradisjoner, og hun skilte seg tydelig fra andre kongelige.

Prinsessens forhold til de to sønnene, prins William (36) og prins Harry (34) ble også mye omtalt, og Diana - som selv hadde vokst opp uten en tilstedeværende mor - var absolutt til stede for sine barn.

LATTER: Diana hadde et nært forhold til sønnene William og Harry, og de to prinsene har i senere tid omtalt moren som rampete, morsom og kjærlig. Foto: NTB Scanpix
LATTER: Diana hadde et nært forhold til sønnene William og Harry, og de to prinsene har i senere tid omtalt moren som rampete, morsom og kjærlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De to prinsene har tidligere omtalt sin avdøde mor som både rampete, morsom og kjærlig, noe som nå er blitt bekreftet - da prins Charles og Dianas tidligere kokk, Carolyn Robb (53), har delt et sjeldent glimt fra innsiden av Kensington Palace.

Kake før frokost

Robb begynte å jobbe for prinseparet i 1989, og forteller flere detaljer om kongefamiliens matvaner i et nytt intervju med The Times.

Blant annet kan hun fortelle at prins Harry er svært glad i sirupsterte, og at han en dag kom inn på kjøkkenet og ba om et stykke før frokost.

Da hun sa til Harry at han måtte spørre moren sin om tillatelse, kom den lille prinsen løpende tilbake et par minutter senere med en håndskrevet lapp, der Diana hadde skrevet at «mamma sier det er greit». Denne lappen har Robb fortsatt.

53-åringen var svært begeistret for den nå avdøde prinsessen, og forteller til The Times at det var Diana selv som intervjuet henne for stillingen som kokk.

KOKK: Carolyn Robb jobbet som kokk på Kensington Palace fra 1989 til 2000. Her avbildet på restauranten Moulin De Mougins i Cannes, Frankrike, i 1993. Foto: NTB Scanpix
KOKK: Carolyn Robb jobbet som kokk på Kensington Palace fra 1989 til 2000. Her avbildet på restauranten Moulin De Mougins i Cannes, Frankrike, i 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var mye latter og mye tull, noe som var typisk for henne, sier Robb om intervjuet - som førte til at hun fikk jobb.

Diana hjalp Robb med oppgaver i huset, og blant annet bidro hun til stadighet med oppvasken. Å lage mat til prinsessen var aldri noen utfordring.

- Diana var veldig enkel å lage mat til, og hun elsket de enkle tingene, som salater, suffleer og fylte auberginer, sier hun.

Vanskelig i matveien

En som derimot ikke skal ha vært like enkel på matfronten, er prins Charles.

- Han skulle alltid ha sesongbaserte varer fra hagen. Det var ikke snakk om å servere asparges i desember, minnes Robb, og kan samtidig avsløre at prins Charles ikke kan fordra verken sjokolade, kaffe, nøtter eller hvitløk.

53-åringen fortsatte å jobbe for Charles etter at han og Diana skilte lag i 1996. Der ble hun til 2000, og hun tilbrakte mye tid med prins William og prins Harry.

- Det var en vanskelig tid, og jeg ville gjøre alt jeg kunne for å bidra til å gjøre det lettere for dem. Vi hadde det alltid gøy på kjøkkenet, og jeg lagde ofte søtsaker, forteller hun.

LES OGSÅ: Prinsesse Dianas tidligere elsker er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer