Prins Philip og prinsesse Eugenie:

Avslører prinsens rørende gave

Prinsesse Eugenie hadde et spesielt forhold til bestefaren.

MISTET BESTEFAREN: Prinsesse Beatrice, prinsesse Eugenie og prins Philip sammen i 2012. Foto: Photo by Rupert Hartley/REX/NTB
MISTET BESTEFAREN: Prinsesse Beatrice, prinsesse Eugenie og prins Philip sammen i 2012. Foto: Photo by Rupert Hartley/REX/NTB Vis mer
Publisert

12. oktober 2018 var det nok en gang duket for et kongelig bryllup i England. Da sto nemlig prinsesse Eugenie (31) brud i Windsor-slottet, der hun og Jack Brooksbank (35) ble erklært som rette ektefolk etter åtte år som kjærester - og ni måneder som forlovet.

I bryllupet bar prinsessen en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, og en tiara hun hadde lånt av bestemoren, dronning Elizabeth (95).

Til stede var naturligvis nå avdøde prins Philip, som gikk bort som følge av alderdom tidligere i år - 99 år gammel. Nå avslører prinsessen at han heldigvis rakk å gi henne en rørende gave i forbindelse med bryllupet.

KONGELIG BRYLLUP: Jack og Eugenie giftet seg i 2018. Foto: Steve Parsons/Reuters/NTB
KONGELIG BRYLLUP: Jack og Eugenie giftet seg i 2018. Foto: Steve Parsons/Reuters/NTB Vis mer

- Så stolt

31-åringen åpnet seg nemlig om den avdøde prinsens kunstneriske ferdigheter i den nye BBC One-dokumentaren «Prince Philip: The Royal Family Remembers».

Som bryllupsgave ga han et bilde med en blomsterbukett. Maleriet hadde han laget selv.

- Det var så fint. Det befinner seg nå i huset mitt i London og jeg er så stolt av det, sier hun i dokumentaren, ifølge People.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Spesiell hyllest til bestefaren

Og det er ingen tvil om at Eugenie har hatt et spesielt forhold til bestefaren. Da hun ble mor for første gang i februar, valgte hun nemlig å hedre prins Philip.

Det gjorde hun ved å oppkalle sønnen etter ham. Den lille gutten har fått navnet August Philip Hawke Brooksbank.

Kongehusekspert i Se og Hør Caroline Vagle mente da at navnet de har valgt neppe er tilfeldig.

- Det første som slår meg med navnevalget er at det er en nydelig hyllest til prinsesse Eugenies bestefar Philip. Prinsen, som faktisk fyller 100 år i juni, er for tiden innlagt på sykehus. Det bekymrer naturlig nok den nybakte mammaen, som skal ha et svært godt og nært forhold til bestefaren, sa Vagle.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Hun la til at også August, guttens fornavn, har en kongelig klang.

- Men den lille har som ventet ikke fått prinsetittel. Han bærer derimot sin fars etternavn, Brooksbank, sa hun.

LES OGSÅ: - Derfor får han ikke besøke barnebarnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer