BLIR FADDERE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har valgt ut både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Madeline som faddere for sønnen prins Oscar. Foto: NTB Scanpix
BLIR FADDERE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har valgt ut både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Madeline som faddere for sønnen prins Oscar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avslører prins Oscars faddere

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har både kongelige og familiemedlemmer på listen sin.

SEOGHØR.NO: For flere dager siden skrev Seoghør.no at både kronprinsesse Mette-Marit (42) og kronprins Frederik av Danmark (48) trolig kom til å bli faddere til prins Oscar av Sverige.

Nå melder Aftonbladet at begge de to er blitt tildelt det ærefulle oppdraget av kronprinsesse Victoria (38) og prins Daniel (42), som døper sitt yngste barn i Stockholm fredag denne uken.

Blant faddere er også Victorias yngre søster, prinsesse Madeleine (33), samt to øvrige familiemedlemmer - Oscar Magnuson og Hans Åström, som er fetter av henholdsvis kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

- Faddernes oppdrag er å være gode forbilder og følge prins Oscar gjennom livet, uttaler det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, til Aftonbladet.

Thorgren legger til at det er kronprinsesseparet selv som valgte ut fadderne for en tid tilbake. Alle de fem fadderne kommer til å være til stede i den kongelige dåpen.

Saken fortsetter under bildet.

BARNERIK FAMILIE: Det var imidlertid bare prins Oscar og prinsesse Estelle som var med på balkongen sammen med (f.v) Christopher O´Neill, prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Sofia og prins Carl Philip i anledning kong Carl Gustafs 70-årsdag i april. Foto: TT NYHETSBYRÅN
BARNERIK FAMILIE: Det var imidlertid bare prins Oscar og prinsesse Estelle som var med på balkongen sammen med (f.v) Christopher O´Neill, prinsesse Madeleine, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Sofia og prins Carl Philip i anledning kong Carl Gustafs 70-årsdag i april. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Sendes på TV

Dåpen av prins Oscar sendes direkte på SVT1 fra 11.30 fredag, og sendingen varer fram til 13.00. Erkebiskop Antje Jackelén, biskop Johan Dahlman og kongefamiliens egen prest Michael Bjerkhagen vil sørge for at alt går korrekt for seg i kirken.

Etter dåpen vil kong Carl Gustaf (70) invitere til en storslått lunsj for de nærmeste på Slottet, og her vil selvsagt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon være gjester. 

Mange gleder seg selvsagt til å se hva de kongelige har på seg denne dagen. Kronprinsesse Mette-Marit slår som regel på stortromma når hun er i utlandet, og hun får alltid skryt for sine flotte kreasjoner.

Saken fortsetter under bildet.

GOD TONE: Det var god stemning da kronprinsesse Mette-Marit overleverte en vannflaske til kronprinsesse Victoria av Sverige på riksgrensen ved Elgåfossen i Halden i august 2015.  Foto: NTB scanpix
GOD TONE: Det var god stemning da kronprinsesse Mette-Marit overleverte en vannflaske til kronprinsesse Victoria av Sverige på riksgrensen ved Elgåfossen i Halden i august 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nært forhold

Kongeparet og kronprinsparet var også nylig invitert til Carl Gustafs 70-årsfeiring i Stockholm i slutten av april. Men på grunn av den tragiske helikopterulykken på Vestlandet meldte kongeparet og kronprinsparet avbud. Mette-Marit og Haakon dro til Vestlandet for å møte de pårørende etter ulykken.

Det har i alle år vært tette bånd mellom den norske og svenske kongefamilien, og de to kronprinsfamiliene møtes ofte privat. Det er heller ikke lenge siden kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon inviterte med kronprinsesse Victoria og prins Daniel på langhelg til Nord-Norge.

Etter terroren i Norge den 22. juli 2011, reiste for øvrig både Victoria av Sverige og Frederik av Danmark til Oslo for å minnes terrorofrene.

LES OGSÅ: Se de nye bildene av den lille prinsen