Avslører prins Alexanders fem faddere

- Dette er en stor dag for Sofia og Carl Philip.

STOR DAG: Fredag blir prins Alexander døpt i Drottningholms slottskyrka. Foto: DPA
STOR DAG: Fredag blir prins Alexander døpt i Drottningholms slottskyrka. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nå har endelig det svenske kongehuset offentliggjort fadderne for prins Alexander, som døpes 9. september i Drottningholms slottskirke, ifølge Aftonbladet.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har valgt tradisjonelt, både venner og familie er representert:

Kronprinsesse Victoria, Sofias søster Lina Frejd, prinsesse Christinas sønn og Victor Magnusson, forlover Jan-Åke Hansson og Sofias venn fra Älvdalen, Cajsa Larson.

Kongereporter Anders Johan Stavseng i Se og Hør ble ikke overrasket da han fikk vite navnene:

- Kronprinsesse Victoria var vel en selvskreven kandidat. Det samme Victor Magnuson, Carl Philips søskenbarn og gode venn. Men at forloveren Jan-Åke Hansson til Carl Philip også ble fadder var mer uventet. At Sofias også har fått en av venninnene, venninne Cajsa Larsson, til å være fadder kommer heller ikke som noen stor overraskelse, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

OVERRASKET: Se og Hørs kongereporter synes det var mest overraskende at Jan-Åke Hansson, som er en god venn av Carl Philip, er en av de fem fadderne.  Foto: Aftonbladet
OVERRASKET: Se og Hørs kongereporter synes det var mest overraskende at Jan-Åke Hansson, som er en god venn av Carl Philip, er en av de fem fadderne. Foto: Aftonbladet Vis mer
HUN ER EN AV FADDERNE: Sofias søster, Lina, med ektemannen Jonas Frejd under Carl Philip og Sofias bryllup i fjor. 
 Foto: Aftonbladet
HUN ER EN AV FADDERNE: Sofias søster, Lina, med ektemannen Jonas Frejd under Carl Philip og Sofias bryllup i fjor. Foto: Aftonbladet Vis mer

Ingen norsk fadder

Før sommeren var det norske kronprinsparet på plass i prins Oscars dåp, og kronprinsesse Mette-Marit var en av fadderne. 

- Det var helt naturlig at det svenske kronprinsesseparet valgte en norsk fadder for prins Oscar. Mette-Marit ble fadder sammen med Danmarks kronprins Frederik. Men verken prinsesse Madeleines barn, prinsesse Leonore eller prins Nicolas, hadde norsk fadder, og det var heller ikke ventet at prins Carl Philip og prinsesse Sofia ville spørre medlemmer av det norske kongefamilen om å være fadder, selv om de står hverandre nær, sier Stavseng.

Fredag blir prins Alexander døpt klokka 12, og det er ventet at hele den svenske kongefamilien vil være på plass på Drottningholm.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLTE: Det var i april prinsesse Sofia og prins Carl Philip ble foreldre for første gang.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
STOLTE: Det var i april prinsesse Sofia og prins Carl Philip ble foreldre for første gang. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Etter selve dåpen inviterer kongeparet alle dåpsgjestene til en mottagelse på Drottningholm. Her vil gjestene også få se prins Alexander på nært hold.

Etter festlighetene blir det avholdt en privat lunsj med bare de aller nærmeste på plass.

- Dette er en stor dag for Sofia og Carl Philip, sier Stavseng. 

Prinsen får offisielt fire navn - prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Den lille gutten skal imidlertid bare tiltales prins Alexander, fortalte kongen i ekstraordinært statsråd etter fødselen.

LES OGSÅ: Droppet kongelig hagefest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer