Prinsesse Ingrid Alexandra:

Avslører planer for 18-årsdagen

Prinsesse Ingrid Alexandra blir myndig om bare få dager.

STOR DAG: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar. Foto: Lise Åserud / NTB
STOR DAG: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år 21. januar. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 21. januar for snart 18 år siden kom landets nye tronarving til verden. Kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (48) fikk datteren, prinsesse Ingrid Alexandra, sammen, en jente som helt fra fødselen har hatt en spesiell rolle i Norge.

I fremtiden skal hun som kjent bli landets dronning.

Senere denne måneden blir prinsessen myndig, men i midten av desember opplyste Regjeringen at 18-årsfeiringen utsettes på grunn av pandemien.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Ingrid Alexandra skal likevel feires på den store dagen, og tirsdag opplyser Kongehuset at det er flere planer for prinsessens store dag.

Mange planer

Hennes Kongelige Høyhet besøker Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor 20. januar 2021 i forbindelse med sin myndighetsdag, skriver Kongehuset.

DEN GANG DA: Kronprins Haakon med dronning Sonja og kong Harald på sin 18-årsdag i 1991. Denne måneden fyller kronprinsens datter 18 år. Foto: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: Kronprins Haakon med dronning Sonja og kong Harald på sin 18-årsdag i 1991. Denne måneden fyller kronprinsens datter 18 år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Prinsessen starter dagen med et besøk på Stortinget, hvor hun vil få en orientering om nasjonalforsamlingens arbeid av stortingspresident Masud Gharahkhani.

Deretter skal hun besøke Høyesterett og få en orientering om domstolens virksomhet av høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» fortalte prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Senere samme dag skal prinsessen besøke statsminister Jonas Gahr Støre og representanter fra regjeringen ved Statsministerens kontor og få en orientering om arbeidet i regjeringen og departementene.

På selve 18-årsdagen vil Ingrid Alexandra motta deputasjoner fra det offisielle Norge på Det kongelige slott.

- Feires på behørig vis

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at prinsesse Ingrid Alexandra skulle feires med brask og bram, men at dessverre gjør pandemien at det kun er det høyst nødvendige som står igjen.

- Akkurat som sin far da han ble myndig i 1991, skal prinsessen besøke de tre statsmakter. Hun skal også motta deputasjoner fra det offisielle Norge på Slottet, sier Vagle, og fortsetter:

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

- Den store festen må vi dessverre vente på, og også derfor å få se henne for første gang med diadem. Men selv om den offisielle festen er utsatt, er jeg sikker på at familien sørger for at prinsessen blir feiret på behørig vis!

LES OGSÅ: Gjør som mamma - se den lille detaljen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer