Kate og Williams bryllup:

Avslører pinlig øyeblikk i bryllupet

Konditoren hadde et mindre heldig møte med dronningen.

GIFT: 29. april for ti år siden ble William og Kate ektefeller. Nå avslører brudeparets konditor hva som skjedde bak lukkede dører. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
GIFT: 29. april for ti år siden ble William og Kate ektefeller. Nå avslører brudeparets konditor hva som skjedde bak lukkede dører. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert

29. april i år er det hele ti år siden prins William (38) og hertuginne Kate (38) endelig kunne kalle seg mann og kone. Bryllupet ble naturligvis feiret som bare kongelige klarer, og svimlende 1900 gjester var invitert til den storslåtte feiringen.

I tillegg hadde hundretusener av briter møtt opp foran Buckingham Palace for se det nygifte paret komme ut på balkongen og kysse hverandre.

Det er imidlertid det som foregikk bak dørene på Buckingham Palace som nå får oppmerksomhet. Der skulle nemlig brudeparets kake vise seg å bli et problem.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Måtte fjerne dronningens dør

Fiona Cairns, kvinnen bak den storslåtte kaken i 2011, forteller nemlig i den nye dokumentaren «The Day Will and Kate Got Married», gjengitt av People, at det krevde en del vanskelig manøvrering å få den gigantiske kaken på plass.

Herligheten, som inneholdt åtte lag med frukt og kake, måtte nemlig fraktes til stedet festen ble holdt - som tilfeldigvis var dronning Elizabeths (94) hjem i London, Buckingham Palace.

KREVENDE: Å få på plass denne kaken skulle vise seg å bli et problem, og teamet bak måtte derfor fjerne en dør i dronningens hjem. Foto: REX / NTB
KREVENDE: Å få på plass denne kaken skulle vise seg å bli et problem, og teamet bak måtte derfor fjerne en dør i dronningens hjem. Foto: REX / NTB Vis mer

For å kunne frakte kaken til dronningens galleri måtte Cairns' team fjerne en dør. Da dronningen la merke til dette, forteller konditoren at hun hadde en noe uventet kommentar.

- Jeg husker at hun sa «Jeg hører at du har demontert huset mitt». Da svarte jeg henne «Vel, vi måtte ta ned en dør fra rommet for at vognen skulle passere gjennom med kaken». Alt ble plassert tilbake til slutt, så det gikk fint, påpeker hun.

INTRIKAT: Det mangler ikke på detaljene i kaken, som har servert flere hundre gjester opp gjennom årene. Foto: REX / NTB
INTRIKAT: Det mangler ikke på detaljene i kaken, som har servert flere hundre gjester opp gjennom årene. Foto: REX / NTB Vis mer

Det var mildt sagt nok kake til alle under bryllupet, for ifølge People har deler av den blitt servert i alle de tre prinsebarnas dåper - senest for prins Louis (2) i 2018. Hertugparet av Cambridge har også barna prins George (7) og prinsesse Charlotte (5).

Minglet fritt

Det forelskede paret ga hverandre som nevnt sine ja i Westminister Abbey i 29. april 2011. Etter seremonien etterfulgte to separate fester - én arrangert av dronninga, der 650 gjester var til stede, og en arrangert av prins Charles for 300 gjester.

Ifølge flere gjester minglet brudeparet fritt blant gjestene, mens de gjennom hele kvelden holdt et godt øye med hverandre og flørtet på avstand.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

- De er definitivt er team. De spør hverandre «skal vi gjøre dette eller dette?» Du kan bare se det, uttalte Christopher Warren-Green, musikkdirektøren for London Chamber Orchestra, som spilte i bryllupet.

Hertugparet møtte hverandre første gang i 2001, da begge var studenter ved universitetet St. Andrews i Skottland. Det var imidlertid slettes ikke sikkert at det ville bli noe bryllup.

Ble dumpet over telefon

I boka «Battle of Brothers» hevdet nemlig den britiske historikeren Robert Lacey at prins William skal ha gjort det slutt med sin daværene kjæreste Kate Middleton - over telefon.

Den kommende kongen skal nemlig ha vært usikker på fremtiden sammen med Middleton, og dumpet henne derfor via telefon mens hun var på jobb 11. april 2007.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen, og Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB og Dagbladet TV Vis mer

Prins William, som den gang var 25 år gammel, hadde da vært kjæreste med Middleton i flere år.

«Kate var i et møte hos Jigsaw, butikken hun nylig hadde begynt å jobbe hos, og unnskyldte seg for å ta en telefon fra William i et rom hvor ingen kunne høre henne», står det i et avsnitt fra boken som flere medier, deriblant US Magazine, omtalte.

«Hun stengte døren og ble der en time. Da hun kom ut igjen, var hun singel», het det videre.

LES OGSÅ: Beskytter Kate: - Kan bli veldig sint

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer