Kong Harald og dronning Sonja:

Avslører påskeplanene

Slik blir kongeparets påske.

TRADISJON TRO: Dronning Sonja og kong Harald holder på påsketradisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB
TRADISJON TRO: Dronning Sonja og kong Harald holder på påsketradisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken nærmer seg med stormskritt og det er ingen tvil om at flere ser fram til å nyte noen feriedager. For nordmenn flest tilbringes den gjerne på hytta med ski på beina og en Kvikk Lunsj i hånda.

Torsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til Dagbladet, at også kong Harald (85) og dronning Sonja (84) skal tilbringe påsken på hytta i år.

Hyttepåske

Videre sier Varpe at kongeparet skal reise til Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, som har vært en tradisjon helt siden kong Haralds barndom.

I 2020 ble det imidlertid en noe annerledes påske for kongeparet, da de tilbrakte den på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo, på grunn av pandemien.

I fjor var de riktignok tilbake på hytta igjen. Da fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at barn og barnebarn tidligere pleide å være med til Sikkilsdalen, men at kongeparet de siste åra har vært der med gode venner.

Prinsehytta har vært kongefamiliens private eiendom siden 1924.

Brøt tradisjon

Pandemiåret 2020 var imidlertid ikke første gang kongeparet feiret påsken en annen plass enn på hytta. Også i 2014 brøt de tradisjonen og dro på en hemmelig påskeferie til utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.