Kong Harald og dronning Sonja:

Avslører påskeplanene

Slik blir kongeparets påske.

TRADISJON TRO: Dronning Sonja og kong Harald holder på påsketradisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB
TRADISJON TRO: Dronning Sonja og kong Harald holder på påsketradisjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken nærmer seg med stormskritt og det er ingen tvil om at flere ser fram til å nyte noen feriedager. For nordmenn flest tilbringes den gjerne på hytta med ski på beina og en Kvikk Lunsj i hånda.

Torsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til Dagbladet, at også kong Harald (85) og dronning Sonja (84) skal tilbringe påsken på hytta i år.

Hyttepåske

Videre sier Varpe at kongeparet skal reise til Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, som har vært en tradisjon helt siden kong Haralds barndom.

I 2020 ble det imidlertid en noe annerledes påske for kongeparet, da de tilbrakte den på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo, på grunn av pandemien.

Fredag dro kong Harald og dronning Sonja avgårde til påskeferie på prinsehytten i Sikkisdalen i Jotunheimen. Med politi og presseoppbud tilstede dro de med et eget tog kun for kongeparet og venneparet de har med seg på ferien. Vis mer

I fjor var de riktignok tilbake på hytta igjen. Da fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at barn og barnebarn tidligere pleide å være med til Sikkilsdalen, men at kongeparet de siste åra har vært der med gode venner.

Prinsehytta har vært kongefamiliens private eiendom siden 1924.

Brøt tradisjon

Pandemiåret 2020 var imidlertid ikke første gang kongeparet feiret påsken en annen plass enn på hytta. Også i 2014 brøt de tradisjonen og dro på en hemmelig påskeferie til utlandet.

Sju måneder seinere ble det avslørt at kongeparet hadde oppfylt en langvarig drøm, nemlig å gå i Thor Heyerdahls fotspor på Påskeøya i Stillehavet.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

- Det var en utrolig opplevelse å reise til Påskeøya. Det var en praktfull øy. Da Thor Heyerdahl var der, var den brun og det fantes omtrent ikke et grønt gresstrå eller et tre. Nå er det en helt annen øy. Det var et grønt og nydelig sted med mange trær, sa Kong Harald den gang.

LES OGSÅ: Letter på sløret om bruddet fra Marius Borg Høiby

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer