STOR DAG: Det er to måneder siden hertuginne Kate og prins William fikk datteren Charlotte. Søndag står dåpen.
STOR DAG: Det er to måneder siden hertuginne Kate og prins William fikk datteren Charlotte. Søndag står dåpen.Vis mer

Avslører nye detaljer om prinsessedåpen

Inviterer medlemmer av offentligheten til å delta i seremonien av datteren søndag.

SEOGHØR.NO: Lørdag 2. mai kom lille prinsesse Charlotte Elizabeth Diana til verden på St. Mary's Hospital i Paddington, og prins William (32) og hertuginne Kate (33) ble stolte foreldre for andre gang.

Førstkommende søndag er det duket for kongelig dåp, og mandag avslørte de nybakte foreldrene at de ønsker å invitere medlemmer av offentligheten til å delta i seremonien.

Det er ventet at tusenvis av kongeentusiaster vil samles utenfor St. Mary Magdalene Church i Sandringham i håp om å få et lite glimt av den vesle prinsessen, og nå vil noen heldige nettopp få muligheten til dette.

Saken fortsetter under bildet.

FØRSTEMANN UT: 23. oktober 2013 ble prins George døpt i det kongelige kapellet ved St. James's Palace. Det er ventet at lillesøster Charlotte vil bruke samme dåpskjole som broren. Foto: Ap
FØRSTEMANN UT: 23. oktober 2013 ble prins George døpt i det kongelige kapellet ved St. James's Palace. Det er ventet at lillesøster Charlotte vil bruke samme dåpskjole som broren. Foto: Ap Vis mer

Prins Harry kommer ikke i dåpen

I en pressemelding utsendt av Kensington Palace står det at Kate og William gjerne vil hilse på publikum utenfor kirken både før og etter seremonien.

«Prinsen og hertuginnen av Cambridge er glade over å kunne invitere lykkeønskere inn i et inngjerdet område utenfor kirken. Prinsen og hertuginnen er enormt takknemlige for alle varme hilsner de har fått etter at prinsesse Charlotte ble født, mange fra lokale mennesker i Norfolk, og de gleder seg over å kunne møte offentligheten på dåpsdagen», står det, ifølge Hello! magazine.

Dronning Elizabeth og prins Philip, prins Charles og hertuginne Camilla, samt Kates foreldre Michael og Carole, er alle bekreftet som gjester i dåpen.

Onkel prins Harry kommer dessverre til å gå glipp av den store dagen ettersom han befinner seg på en tre måneders jobbtur i Afrika.

Det er erkebiskopen Justin Welby som skal døpe prinsesse Charlotte i samme kirke som også prins Williams mor Diana ble døpt i august 1961.

Dåpsbarnet er forventet å ha på seg den samme vakre dåpskjolen som storebror prins George brukte til sin dåp i 2013, skriver nettstedet.

LES OGSÅ: «Ingen» visste hvem Fergusons nye mann var