Prinsesse Marie:

Avslører ny jobb

Prinsesse Marie gir ektemannen selskap.

NY JOBB: Prinsesse Marie har fått ny jobb i Paris. Her med prins Joachim i Oslo i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB
NY JOBB: Prinsesse Marie har fått ny jobb i Paris. Her med prins Joachim i Oslo i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august for drøye to år siden flyttet prins Joachim (52) og prinsesse Marie (45) til Frankrike sammen med sine to felles barn prins Henrik (12) og prinsesse Athena (9).

Der skal Joachim til å begynne med ta landets høyest rangerte militære lederutdannelse, men nå kan det danske kongehuset avsløre at også prinsesse Marie har kapret ny jobb.

Ifølge pressemeldingen skal prinsessen etter to år i Paris jobbe ved den danske ambassaden i den franske hovedstaden som «spesiell kulturrepresentant».

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Stolt

Den 45 år gamle prinsessen starter i den nye jobben allerede i dag.

- Jeg er både stolt og beæret over å få muligheten til å inngå i det nye satsingsområdet. Oppgavebeskrivelsen faller innenfor det fokus som jeg de senere årene har hatt på samarbeidet med danske og franske aktører, og min familie og jeg er nå kommet godt på plass i Paris. Så det er perfekt timing, sier Marie i pressemeldingen.

Videre forteller prinsessen at det var helt naturlig for henne å takke ja til denne muligheten, og at hun ser frem til sin nye rolle.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Prinseparet flyttet i utgangspunktet bare midlertidig til Frankrike, men i et større intervju med Billed Bladet har de derimot sagt at de ikke utelukker å flytte permanent til utlandet.

- Hvem vet? Hva fremtiden byr på, er nok for tidlig å si noe om. Det kan skje så mye, og jeg holder mulighetene åpne. Så tar vi det derfra, svarte prins Joachim da ukebladet spurte om familien ville returnere til Danmark etter endt utdanning.

LES OGSÅ: Vil frata prinsen apanasjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer