Prins Harry:

Avslører ny jobb

Prinsen lider ingen nød, i hvert fall ikke økonomisk.

NY JOBB: Prins Harry kan glede seg over å ta fatt på nye arbeidsoppgaver fremover. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB
NY JOBB: Prins Harry kan glede seg over å ta fatt på nye arbeidsoppgaver fremover. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lite som tyder på at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) vil slite økonomisk i årene som kommer, selv om de for ett år siden valgte å trekke seg ut fra kongehuset.

Avgjørelsen handlet delvis om at de ønsker å være økonomisk uavhengige - og altså ikke å leve på offentlige midler lenger.

Nå kan også prins Harry glede seg over ny jobb. Han har nemlig fått en lederstilling i gründerselskapet BetterUp, ifølge Wall Street Journal.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Det nyoppstartede firmaet fokuserer på coaching og mental helse.

- Jeg har tenkt å bidra til å skape innflytelse i menneskers liv. Proaktiv coaching gir uendelige muligheter for personlig utvikling, økt bevissthet og et bedre liv, sa prins Harry på spørsmål om hvorfor han tar jobben.

I stillingen forventes det at prinsen vil kunne bidra i produktstrategi og veldedige bidrag, samt å være talsmann for offentlige temaer relatert til mental helse.

God økonomi

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, livnærte Harry og Meghan seg primært på apanasjen frem til de trakk seg tilbake.

En utbetaling som har stått for alt av utgifter til deres offisielle oppgaver, og lønn til assistenter og lignende, ifølge E! News.

Ifølge ovennevnte nettsted arvet også Harry og storebror William (38) svimlende 21 millioner pund, eller omtrent 244 millioner norske kroner, da deres mor, prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Ifølge BBC er både Netflix- og Spotify-avtalene de har inngått verdt millioner av dollar. Tidligere har det faktisk blitt spekulert på at førstnevnte avtale, som vil betale paret for å blant annet lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner kroner.

Hertuginnen har som kjent også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders. Dette prosjektet er allerede ute.

LES OGSÅ: Innrømmer bløff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer