<strong>LIVSENDRINGER:</strong> De siste årene har det skjedd mye i livet til danskeprinsen prins Nikolai. Nå avslører han at han ytterligere trer inn i voksenlivet. Her er 20-åringen med moren grevinne Alexandra og far prins Joachim. Foto: NTB Scanpix
LIVSENDRINGER: De siste årene har det skjedd mye i livet til danskeprinsen prins Nikolai. Nå avslører han at han ytterligere trer inn i voksenlivet. Her er 20-åringen med moren grevinne Alexandra og far prins Joachim. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Nikolai:

Avslører ny epoke i livet

Nå skal den unge prinsen stå helt på egne ben.

Publisert

Det har skjedd store endringer i livet til 20 år gamle prins Nikolai de senere årene. Prinsen er det eldste barnet til grevinne Alexandra (55) og prins Joachim (50) - som gikk hver til sitt i 2005.

Den unge sjarmprinsen har de siste årene markert seg stort som modell, og gått på catwalken for en rekke berømte motehus som Dior og Burberry. Han har også prydet forsidene av en rekke moteblader, og var å se som forsidemodell på den ukrainske utgaven av Vogue tidligere i år.

Prinsen har tidligere uttalt at han nå har modelljobben som en jobb ved siden av studiene på Copenhagen Business School, hvor han startet skolegangen i september i år. Der studerer han Business Administration og Service Management.

<strong>POPULÆR PRINS:</strong> 20 år gamle prins Nikolai begynner å bli voksen. Nå har han ytterligere etablert seg. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR PRINS: 20 år gamle prins Nikolai begynner å bli voksen. Nå har han ytterligere etablert seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På samme skole studerer også hans kjæreste gjennom to og et halvt år, rikmannsdatteren Benedikte Thoustrup. I august i år kom nyheten om at paret skulle flytte sammen og dermed bli samboere.

Nå - noen måneder senere - skriver danske Se og Hør at prins Nikolai har kjøpt seg en splitter ny luksusleilighet i København.

Flytter fra farmor

Ukebladet skriver at den unge prinsen har kjøpt en leilighet i kvartalet rundt Søerne og Nørreport stasjon i sentrale København. Det betyr at han flytter ut fra leiligheten han hittil har bodd i ved bestemor dronning Margrethes (79) slott, Amalienborg.

Ifølge danske Se og Hør skal leiligheten nettopp ha blitt kjøpt - til en prislapp på 4 495 000 danske kroner. Leiligheten er 70 kvadratmeter stor - og innflyttingsdagen er allerede torsdag 2. januar, skriver bladet.

Det er imidlertid ikke bekreftet at prins Nikolai flytter inn sammen med kjæresten Benedikte i den nykjøpte leiligheten.

- Jeg har vært veldig glad i å bo ved Amalienborg, men da jeg fikk muligheten til å kjøpe leiligheten, slo jeg til, sier prinsen gjennom grevinne Alexandras privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

Prinsens nye leilighet ligger sentralt i København, i umiddelbar nærhet til barer, restauranter og klesbutikker. 20-åringens nye rede ligger også nærme skolen på Frederiksberg.

- Jeg er også glad for at leiligheten er nærmere studiet mitt på CBS, sier prinsen videre.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Avbrøt studiene

I 2018 valgte prinsen å avbryte sin militærutdannelse - og flyttet dermed tilbake til København, samtidig som han fortsatte å jobbe som modell. I juli i år kom nyheten om at prins Nikolai hadde kommet inn på drømmestudiet på Copenhagen Business School.

Prinsens skolevalg har likevel vært omstridt. Skolenyheten kom nesten et år etter at han skapte full furore da han droppet ut av den toårige utdannelsen i Forsvaret etter bare to måneder.

Spesielt Nikolais far, prins Joachim (50), tok sønnens beslutning svært tungt, og kom med oppsiktsvekkende uttalelser til Billed-Bladet. Prins Joachim har selv gjennomført utdannelsen og skal angivelig ha ønsket at sønnen gikk i de samme fotsporene.

I intervjuet med det danske bladet innrømmet prins Joachim samtidig at han hadde presset sønnen sin for hardt, og forklarte at han respekterte at Nikolai hadde andre drømmer og mål i livet.

- Dette var en situasjon hvor det ikke ga mening at han fortsatte. Når det er slik at jeg har kjørt ham for hardt, skal det ikke gå ut over ham, sa Joachim, og la til at han til syvende og sist er svært stolt av sønnen sin.

<strong>HELE HURVEN:</strong> Her er den unge prinsen sammen med resten av familien. Foto: NTB Scanpix
HELE HURVEN: Her er den unge prinsen sammen med resten av familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Godt etablert

Det er ingen tvil om at prins Nikolai nå går inn i de voksnes rekker. Foruten nykjøpt leilighet, har han også de siste årene vært kjæreste med Benedikte Thoustrup, som han møtte da han gikk på kostskolen Herlufsholm i Danmark.

Prinsens utkårede er datteren til forretningsmannen Anders Thoustrup som tidligere var direktør i danske Sydbank, og i dag jobber som styreformann i Randers Maskin- og Tanhjulsfabrikk.

Prinsen og Thoustrup har tidvis hatt et avstandsforhold, da sistnevnte bodde i Paris frem til sommeren 2019, hvor hun studerte på prestisjeuniversitetet Sorbonne. I august i år kom imidlertid nyheten om at de skulle bli samboere.

Prins Nikolais mor, grevinne Alexandra (55), har tidligere uttalt seg om sønnens kjæreste. Til danske BT hadde grevinnen kun gode ord å si.

- Benedikte er en fantastisk jente som vi er glade for å kjenne, fortalte hun til avisen i fjor.

LES OGSÅ: - Kunsten revet bort på sekunder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer