Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Avslører luksuskjøp

Det svenske kronprinsesseparet har store planer for fremtiden.

STORE PLANER: Victoria og Daniel har planer om å bygge sitt eget sommersted utenfor Stockholm. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB
STORE PLANER: Victoria og Daniel har planer om å bygge sitt eget sommersted utenfor Stockholm. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Hver sommer pleier kronprinsesse Victoria (43) og resten av den svenske kongefamilien å feriere på øya Öland i Østersjøen, der de har tilholdssted på Solliden slott. Slottet er svenskekongens private sommersted, og hit samler familien seg år etter år når det drar seg mot sommer og ferie.

I fjor uteble imidlertid prinsesse Madeleine (39), ektemannen Chris O'Neill (46) og de tre barna Leonore (7), Nicolas (6) og Adrienne (3) på grunn av pandemien. De bor til vanlig i USA, og har dermed ikke fått besøkt Sverige siden 2019.

Tidligere i juni bekreftet imidlertid det svenske kongehuset at «Madde» og resten av familien ville reise til Sverige for å tilbringe sommeren der. Nylig var de på plass, og dermed kan de se frem til at hele familien igjen vil være samlet når de reiser til Solliden slott på Öland i juli.

Oppholdet på øya legges som regel til kronprinsesse Victorias fødselsdag 14. juli, «Victoriadagen», som er en populær høytidsdag i Sverige.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Video: NRK Vis mer

Bygger eget sommersted

Kronprinsesse Victoria har tilbrakt svært mange somre på slottet på øya i Østersjøen, men nå kan det se ut til at hun og ektemannen prins Daniel (47) vil skape sine egne sommertradisjoner på egen hånd.

I fjor kjøpte de en tomt på Värmdö utenfor Stockholm. Tomten ligger idyllisk til i skjærgården, og ifølge svenske Hänt planlegger kronprinsessefamilien å bygge sitt eget sommerhus på tomten.

Det er først nå ekteparet har fått byggetillatelse, ifølge nettstedet.

- De har tenkt til å bygge en privat fritidsbolig der ute. Byggetillatelsen er godkjent og har juridisk trådt i kraft. Ettersom det er en eiendom som eies felles av kronprinsesseparet, har mange sikkerhetsaspekter spilt inn, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Nacka Värmdö Posten.

2019: Om et par uker samles den svenske kongefamilien nok en gang til feiring på Öland. Her i 2019. Foto: Splash News / NTB
2019: Om et par uker samles den svenske kongefamilien nok en gang til feiring på Öland. Her i 2019. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Thorgren sier videre at eiendommen ikke vil være tilgjengelig for allmennheten, slik som Haga slott, kronprinsessefamiliens faste residens i den svenske hovedstaden.

- Det er en privat investering, og det er ikke et offentlig bosted, opplyser informasjonssjefen til avisen.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100 prosent fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

Stor feiring

Til tross for at kronprinsesse Victoria og ektemannen nå skal bygge sitt eget sommersted, betyr ikke det at de skal slutte å reise til Öland om sommeren. Stedet er særlig mye brukt i forbindelse med kronprinsessens fødselsdag 14. juli.

I år vil hele kongefamilien være til stede under feiringen, til tross for at festlighetene blir kraftig nedskalert grunnet restriksjoner og smittevern.

Kongehuset opplyser at kronprinsesse Victoria ikke kommer til å møte folket utenfor Solliden slott på den store dagen - for å unngå at store folkemengder samler seg. Slik var det også i fjor.

Den offisielle feiringen innledes med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin, der kronprinsesseparet og deler av kongefamilien skal delta. Konserten sendes på SVT1 om kvelden 14. juli.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Kronprinsessen skal også dele ut «Victoriapriset», som i år går til den svenske skøyteløperen Nils van der Poel (25). Victoriadagene inkluderer også en tennisturnering 12. juli, golfturnering 13. juli og Victorialøpet 15. juli.

LES OGSÅ: Prinsessen stjal showet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer