Prinsesse Birgitta:

Avslører: Kunne vært en annen konge

Skandaleprinsessen kommer med avsløringer i ny dokumentar.

KONGELIGE SØSKEN: Prinsesse Birgitta (t.v.) sammen med prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
KONGELIGE SØSKEN: Prinsesse Birgitta (t.v.) sammen med prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Birgitta (86) er ikke redd for å si det hun mener, og har flere ganger blitt omtalt som Sveriges «skandaleprinsesse».

Hun er et av fem søsken, der Sveriges kong Carl Gustaf (76) er eneste gutt. Det kunne imidlertid ha vært annerledes, forteller 86-åringen i en ny SVT-dokumentar, skriver Hänt.

Ufødt søsken

I dokumentaren «Sessan – en kunglig saga» forteller prinsesse Birgitta at søskenflokken på fem pleide å dele seg inn i to grupper: De store barna, som utgjorde prinsesse Margaretha (88), prinsesse Désirée (84) og prinsesse Birgitta, og de små, med Carl Gustaf og hans lillesøster prinsesse Christina (79).

Det er to og et halvt år mellom Margaretha og Birgitta. I dokumentaren forteller prinsessen imidlertid at moren, Sibylla, opplevde en spontanabort før hun selv ble født.

- Man snakket ikke om den slags, så man fant ikke ut av det, sier Birgitta i dokumentaren.

Dermed kunne det vært et sjette medlem av søskenflokken. Hvis det var en gutt, ville ikke kong Carl Gustaf blitt konge - og det svenske kongehuset ville sett helt annerledes ut i dag.

AVBRYTER: Kong Charles vandret gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Visste ikke om graviditeten

Prinsesse Birgitta forteller i dokumentaren at de ikke snakker mye innad i den svenske kongefamilien, noe som kan se ut til å stemme, til en grad.

Da prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (38) ventet sitt tredje barn i 2020, hadde ikke 86-åringen fått med seg nyheten, da hun ble konfrontert av svensk presse.

- Det vet jeg ingenting om, men dersom det stemmer, er jo det fantastisk, sa prinsessen da ukebladet Svensk Damtidning slo på tråden til Mallorca, hvor skandaleprinsessen har oppholdt seg i lang tid.

Av og på

Det er ikke uten grunn at prinsesse Birgitta er den som prater i dokumentarer som «Sessan – en kunglig saga». Hun har opp gjennom årene nærmest blitt kjent for å ikke bry seg om oppførsel som gjerne følger en kongelig status.

Dermed har hun servert overskrifter til pressen på gullfat.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Hun har heller ikke brydd seg stort om å delta på kongelige begivenheter, barnedåp eller familiebursdager, noe som har sørget for oppslag når hun først har vært til stede.

Da hun droppet dronning Silvias 75-årsfeiring, mente hun selv at hun ikke kom til å bli savnet.

- Jeg skal feire jul med barn og barnebarn i München. Man kan ikke være alle steder samtidig, og de har så stor familie nå, så jeg tror de klarer seg fint uten meg, sa hun til Expressen.

LES OGSÅ: - Det jeg må betale for å leve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer