Den danske kongefamilien:

Avslører: Krasjet med kronprinsessen

Den tidligere livvakten til den danske kongefamilien avslører flere detaljer.

NY BOK: Livvakten til den danske kongefamilien røper flere hendelser - blant annet om kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
NY BOK: Livvakten til den danske kongefamilien røper flere hendelser - blant annet om kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at det er mye om de ulike kongefamiliene offentligheten aldri får vite. Nå og da skjer det likevel at personer som har jobbet tett på de rojale lekker detaljer fra innsiden.

Sånn er det også nå når den tidligere livvakten til den danske kongefamilien letter på sløret. I boken «Mine 30 år som livvakt» forteller Torben Vigh om flere hemmeligheter fra tiden i den kongelige kretsen.

I 2014 gikk det imidlertid galt da kronprinsesse Mary (50) skulle kjøre prins Christian (16) til skolen, røper han, ifølge danske BT.

Rakk ikke reagere

«Det regnet kraftig og jeg så som vanlig tett på bilen for å dekke VIP-bilen og unngå at andre biler flettet inn bak, noe som ville økt vår avstand», skriver han ifølge BT, og fortsetter:

«Plutselig bremset kronprinsessen ved gult lys i krysset ved Tuborgvej og jeg rakk ikke reagere».

Ifølge Vigh kjørte Mary en Tesla, som hadde kortere bremselengde enn hans tunge Land Rover - spesielt på det glatte føret.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Flau

Livvakten krasjet altså inn i kronprinsessen.

«Jeg kunne ikke komme unna at jeg for første gang i karrieren min hadde kjørt på min egen VIP. Flere tanker fløy gjennom hodet mitt, men først og fremst om det hadde skjedd henne noe», fortsetter han.

Den danske avisen skriver at det var mange som så ulykken, og at mens de fleste forsøkte å ta bilde av hendelsen, var det viktigste for livvakten å sjekke kronprinsessen.

Han forklarer videre at han var ekstremt flau etter krasjen.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Giftet seg kongelig

Kronprinsesse Mary ble en del av den danske kongefamilien etter at den danske tronarvingen, kronprins Frederik forelsket seg under OL i Australia i 2000.

Forholdet utviklet seg og endte med bryllup 14. mai 2004. Kronprinsparet har fire barn.

LES OGSÅ: Spist samme måltid i 70 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer