HEMMELIG GRUPPE: Da ektemannen til Zara Tindall, Mike Tindall, gjestet «Good Morning Britain» nylig kunne han avsløre at den britiske kongefamilien har en egen chattegruppe på WhatsApp. Her er hertuginne Kate, prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet i oktober i fjor. Det er imidlertid uvisst om hertugparene også bruker hemmelige chattegrupper. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG GRUPPE: Da ektemannen til Zara Tindall, Mike Tindall, gjestet «Good Morning Britain» nylig kunne han avsløre at den britiske kongefamilien har en egen chattegruppe på WhatsApp. Her er hertuginne Kate, prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet i oktober i fjor. Det er imidlertid uvisst om hertugparene også bruker hemmelige chattegrupper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske kongefamilien:

Avslører kongefamiliens «hemmelige» chattegruppe

Bruker WhatsApp for å planlegge sammenkomster.

Publisert

Det kan se ut til at den britiske kongefamilien er akkurat som alle andre dødelige når det kommer til planlegging av familieaktiviteter og andre sammenkomster.

Nå har det nemlig kommet frem en ny avsløring om den populære kongefamilien.

Det var under tv-programmet «Good Morning Britain» at Mike Tindall (40) avslørte at den britiske kongefamilien har en egen gruppechat på applikasjonen, WhatsApp, ifølge People. Ved å ta i bruk tjenesten kan du sende både tekstmeldinger, bilder, video og lydmeldinger.

Tindall, som for øvrig er gift med dronning Elizabeths (93) barnebarn, Zara Tindall (38), fortsatte med å fortelle at de tar i bruk WhatsApp for å planlegge møter med familien.

BARNEBARN: Zara Tindall er ofte å se på kongelige sammenkomster. Her er hun avbildet sammen med dronning Elizabeth i 2017. Foto: NTB Scanpix
BARNEBARN: Zara Tindall er ofte å se på kongelige sammenkomster. Her er hun avbildet sammen med dronning Elizabeth i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er bare noe man gjør for å prøve å planlegge sammenkomster og vi gjør det samme, uttalte Tindall under tv-programmet og la til:

- Mange mennesker har grupper med familien sin på WhatsApp. Jeg tror ikke det er en ny åpenbaring.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Kan bli litt i overkant

40-åringen holdt imidlertid kortene tett til brystet med å avsløre hvem av de kongelige familiemedlemmene som faktisk er med i chattegruppen, men han delte likevel noen få hint under tv-programmet.

Han fortalte blant annet at konas søskenbarn var med, noe som vil si at både prins Harry (34) og prins William (37) er en del av chattegruppen. Derfor er det ikke umulig at også konene til de to prinsebrødrene, hertuginne Kate (37) og Meghan (38), også er en del av familiechatten.

Videre fortalte den tidligere rugbyspilleren at den kongelige chattegruppen bare er én av mange grupper, og at alle meldingene kan bli litt i overkant til tider. Da Tindall fikk spørsmål om etiketten på meldingstjenesten innrømmet han at kongefamilien ikke er de mest tekniske, og at WhatsApp derfor fungerer bra for dem.

SAMLET: Her er Mike og Zara Tindall avbildet sammen med prins William og hertuginne Kate i 2017. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er Mike og Zara Tindall avbildet sammen med prins William og hertuginne Kate i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil ikke si at vi er i forkant, men det er bare enklere med WhatsApp av en eller annen grunn. Jeg er i omtrent 25 000 grupper. Du kan gjøre det for samvær og bare være i gruppen, og noen ganger vil folk legge ut meldinger. Du er redd for å forlate gruppene fordi du ikke vil bli sett på som frekk, fortsatte Tindall.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

Vil satse på sosiale medier

Til tross for at Tindalls utsagn om at den britiske kongefamilien ikke er så teknisk anlagt, er det imidlertid et kongelig medlem som jobber med saken. Dronning Elizabeth har nemlig store planer om å satse på sosiale medier, og i slutten av mai utlyste hun en stilling som digital kommunikasjonssjef.

Det er ingen hemmelighet at både hertuginne Meghan og prins Harry samt prins William og hertuginne Kate har sine egne offisielle Instagram-kontoer med tusenvis av følgere. Også resten av den britiske kongefamilien er å finne i sosiale medier, under henholdsvis kontoene Royalfamily og Clarencehouse.

Derfor er det kanskje ikke så rart at også dronning Elizabeth ønsker å være synlig på bildedelingstjenesten. Stillingen ble utlyst på kongehusets nettsider, og i stillingsbeskrivelsen sto det:

«Man må kunne finne nye veier for å opprettholde dronningens tilstedeværelse i offentligheten og på verdenskartet. Dette er det som gjør arbeidet for den kongelige husholdningen eksepsjonelt».

VIL VÆRE SYNLIG I SOSIALE MEDIER: Dronning Elizabeth utlyste en stilling som digital kommunikasjonssjef i mai. Foto: NTB Scanpix
VIL VÆRE SYNLIG I SOSIALE MEDIER: Dronning Elizabeth utlyste en stilling som digital kommunikasjonssjef i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jobben, som innebærer å dekke alt fra statsbesøk, forskning, skrive artikler og styre digitale plattformer, kommer med en lønn på 30 000 britiske pund, noe som tilsvarer i overkant av 335 000 norske kroner, men lønnen avhenger også av erfaring.

Den som kaprer jobben vil også få det nettstedet beskriver som en fordelspakke, som skal innebære både 33 dagers ferie og gratis lunsj. Den faste stillingen hører til Buckingham Palace, hvor dronningen og prins Philip (98) bor.

Det er imidlertid fortsatt uvisst hvem som har kapret jobben.

LES OGSÅ: Kritisk sikkerhetsbrudd utløste panikk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer