Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Avslører kjærlighets­historien: - Kan ikke forklares

Durek Verrett sier at han «bare visste» da han møtte prinsessen.

EN SLAGS BLINDDATE: Durek Verrett forteller at en felles bekjent satte opp lunsjen mellom han og prinsesse Märtha Louise - som altså skulle vise seg å føre de to sammen. Foto: NTB scanpix
EN SLAGS BLINDDATE: Durek Verrett forteller at en felles bekjent satte opp lunsjen mellom han og prinsesse Märtha Louise - som altså skulle vise seg å føre de to sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Søndag overrasket prinsesse Märtha Louise (47) og den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (44) hele Norge, da de, på Instagram, kunngjorde at de er et par.

Paret hadde allerede besøkt «Skavlan» og hadde planlagt en turné, men det var få som så for seg at de to faktisk hadde funnet kjærligheten.

Verrett har ikke lagt skjul på sin kjærlighet for prinsessen, og sa til det oppmøtte pressekorpset på Gardermoen tirsdag at han gledet seg til dager her i Norge med sin utvalgte. Det er derimot ikke kjent hvordan de to turtelduene møtte hverandre.

Akkurat den historien bestemte 44-åringen seg for å belyse onsdag ettermiddag, da han plutselig dukket opp på «Nyhetskanalen» hos TV 2. Samtidig som han svarte på all kritikken han har fått de siste dagene, fortalte han om hvordan han kom i kontakt med prinsessen.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Følte det samme

- Det startet for et år siden, i fjor. Vi fikk en invitasjon om å møte hverandre gjennom en flott venn av meg, hun sa vi burde treffes. Hun sa hun hadde en følelse av at vi burde møtes, men jeg var veldig opptatt da. Jeg sa jeg skulle prøve å få det til neste gang jeg var i byen, forteller han i intervjuet.

Med et hektisk tidsskjema så det ut til at møtet ikke ville finne sted, men det skulle brått passe for begge to.

- En lunsj ble arrangert. Så kom prinsesse Märtha inn, og jeg visste ikke så mye om henne. Jeg ble ikke fortalt spesielt mye om hvem jeg skulle møte. Men da jeg så inn i hennes vakre, blå øyne sa hun at hun visste hvem jeg var. Og jeg følte det samme, sier han, og sammenligner følelsen med en slags «déjà vu» - at man føler man har opplevd noe før.

Han understreker samtidig at han synes det er vanskelig å forklare med ord, men følelsen møtet ga ham, skal ha vært nok til at han ville utforske dette videre.

- Det var det jeg følte. Jeg visste ikke hva det var, men det var verdt å følge opp. Det kan ikke forklares, sier han til TV 2.

44-åringen vil derimot ikke svare på spørsmål om når han eventuelt skal møte sine potensielt fremtidige svigerforeldre - kongeparet. Alt han kan si er at de ikke har møttes ennå. På oppfølgingsspørsmål om hva han skal bruke tiden sin i Norge på, svarer han at han gleder seg til å se naturen og andre elementer som «representerer den skandinaviske kulturen».

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Da Dagbladet møtte kong Harald tirsdag ettermiddag, kunne han fortelle at han gledet seg til å møte sin nye, amerikanske «svigersønn». Han ville derimot ikke fortelle noe om når et slikt møte ville finne sted.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Koser seg sammen

Detaljene i hva paret har gjort sammen etter at Durek landet i Norge tirsdag, er foreløpig ikke kjent. I går var de imidlertid sammen og så den yngste datteren til Märtha, Emma Tallulah Behn (10), ri. Det har prinsessens kollega i Hest360, Geir Kamsvåg, bekreftet overfor TV 2.

- Jeg traff ham så vidt i går i stallen. De var der for å se datteren ri, sa Kamsvåg, som la til at han ikke har noen planer om å treffe paret igjen under oppholdet i Norge, men at han håper de møtes igjen.

Anniken Eide ved Stall Eide bekreftet også at paret var i stallen tirsdag ettermiddag.

Mandag kveld hevdet for øvrig den selverklærte «sjamanen» at kongeparet elsker ham.

- Jeg flyr hit med niesene mine, og jeg gleder meg til at de skal få se kulturarven vår. Märthas foreldre elsker meg, og jeg elsker dem. De er gode sjeler, sa han i en direktesending på sin Instagram-profil.

SELVERKLÆRT SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Vis mer

LES OGSÅ: Fikk møte Märthas yngste datter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer