Hertuginne Kate:

Avslører hvilke fire ting Kate alltid har i veska

Og mobiltelefonen er ikke én av dem.

STILSIKKER: Hertuginne Kate har for lengst blitt et stilikon verden over. Og hun har en rekke ulike og lekre vesker og clutcher. Men hva inneholder de egentlig? Foto: NTB Scanpix
STILSIKKER: Hertuginne Kate har for lengst blitt et stilikon verden over. Og hun har en rekke ulike og lekre vesker og clutcher. Men hva inneholder de egentlig? Foto: NTB Scanpix Vis mer

En veske skal gjerne romme det mest essensielle av eiendeler når man går ut døra. Det er derimot kjent at hertuginne Kate (36) foretrekker mindre håndvesker når hun er ute på offisielle oppdrag, noe som også krever at selv kongelige må prioritere hva de tar med seg.

Ifølge Daily Express inneholder hertuginnens veske alltid fire eiendeler - og overraskende nok er ikke mobiltelefonen en av dem. Det avslører forfatteren Marcia Moody, som står bak boka «Kate: A Biography».

Moody hevder at 36-åringen aldri forlater hjemmet sitt uten et lite speil. For å unngå tørre og sprukne lepper, sørger Kate også for å ha med seg lipsyl til enhver tid. Foruten dette, pakker hertuginnen alltid med seg servietter for å opprettholde en matt makeup i møte med fotografer.

Moody nevner også lommetørkle som en siste essensiell eiendel i veska.

Ikke lov å vise frem mobiltelefonen

Dersom man bare fikk ha med seg fire ting ut døra, ville de fleste antakelig prioritert mobiltelefonen. Grunnen til at Kate ikke gjør det, er fordi det bryter med kongelige etikette.

Ved flere tilfeller har hennes svigerinne, hertuginne Meghan (37), fått kritikk nettopp for å bryte kongelig etikette. Sist da hun og ektemannen, prins Harry (34), besøkte Oseania. Her ble paret anklaget for å ha mobilen fremme under oppholdet.

I oktober delte guvernøren i Victoria, Linda Dessau (65), et bilde på Twitter av prinsen og hertuginnen i Melbourne, hvor hun takket for det kongelige besøket.

Tilskuerne var raskt ute med å påpeke at Meghan bar en Iphone X i hånden. Det er nemlig svært uvanlig at kongelige viser frem mobilen sin i offentligheten.

Harry ble også observert med sin telefon i lommen i Australia under deres 14 dagers tur til New Zealand, Fiji og Tonga, skriver Daily Express.

Bærer med seg en sugekopp

I 2012 ble det også avslørt hva selveste dronning Elizabeth (92) har i sin håndveske. Et tilbehør dronningen sjelden blir sett uten i offentligheten.

Vesken til dronningen skal ifølge forfatteren Sally Bedell Smith, som står bak boka «Elizabeth the Queen: The Woman Behind The Throne», alltid inneholde en fem pund seddel, eller en ti pund seddel som hun kan donere til kirken på søndager. Hun skal angivelig også alltid ha med seg en eske med mintdrops, en leppestift og et par lesebriller i sin trofaste venn.

Men det er spesielt én ting i håndvesken som skiller seg ut. Dronningen har nemlig alltid med seg en sugekopp, ifølge Bedell Smith. Denne bruker hun til å feste under bordet, fordi hun trenger et sted å henge vesken under middager og lignende.

Saken fortsetter nedenfor.

VAREMERKE: Det er sjelden vi ser dronning Elizabeth uten sin kjære håndveske ute i offentligheten. Foto: NTB Scanpix
VAREMERKE: Det er sjelden vi ser dronning Elizabeth uten sin kjære håndveske ute i offentligheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PÅ FEST: Uansett tilstelning har dronningen vesken trygt plassert på armen. Foto: NTB Scanpix
PÅ FEST: Uansett tilstelning har dronningen vesken trygt plassert på armen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Telegraph bruker dronning Elizabeth også vesken sin til å sende hemmelige signaler til de ansatte. Nettstedet skriver blant annet at hvis dronningen plasserer vesken på bordet under middager, signaliserer det at hun ønsker at arrangementet skal ende i løpet av de neste fem minuttene.

Og hvis hun plasserer vesken på gulvet, betyr det angivelig at hun ønsker å bli reddet fra en samtale.

Dronningen skal ifølge nettstedet eie mer enn 200 Launer håndvesker.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ REISE: Her er dronning Elizabeth i samtale med kong Harald i London sist måned. Også da var hennes trofaste følgesvenn, vesken, med. Foto: NTB Scanpix
PÅ REISE: Her er dronning Elizabeth i samtale med kong Harald i London sist måned. Også da var hennes trofaste følgesvenn, vesken, med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dronningen er en dårlig taper

Snart er det jul og julehøytiden i år blir den første hertuginne Meghan feirer som gift med en prins - og som gravid.

I fjor, da hun var nyforlovet med Harry, deltok hun på deler av julefeiringen - i strid med tidligere kongelig tradisjon. I år er hun derimot selvskreven gjest og skal være med på å markere hele høytiden sammen med den britiske kongefamilien.

Likevel skal Meghan ha fått strenge instrukser av sin ektemann, prins Harry, om hva hun kan gjøre i jula - og ikke.

Prinsen skal nemlig ha tydeliggjort for hertuginnen at hun må holde litt tilbake overfor dronning Elizabeth under de tradisjonelle julelekene kongefamilien arrangerer årlig, ifølge Sunday Express.

Saken fortsetter nedenfor.

JULEFEIRING: I år skal hertuginne Meghan feire sammen med den britiske kongefamilien. Her fra gudstjeneste 1. juledag i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix
JULEFEIRING: I år skal hertuginne Meghan feire sammen med den britiske kongefamilien. Her fra gudstjeneste 1. juledag i fjor. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Hertuginnen må stå imot den amerikanske iveren om å vinne i alt. Hele familien liker å ha mimeleker på julekvelden og hun får aldri vinne over dronningen, som selv er en dårlig skuespiller, fortalte en av hoffets adjutanter til avisen sist måned.

Det viser seg nemlig at dronningen er en svært dårlig taper.

GUDSTJENESTE: Her er kongefamilien samlet til gudstjeneste 1. juledag i fjor. Da deltok ikke Meghan på hele feiringen. Det skal hun i år. Foto: NTB Scanpix
GUDSTJENESTE: Her er kongefamilien samlet til gudstjeneste 1. juledag i fjor. Da deltok ikke Meghan på hele feiringen. Det skal hun i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

92-åringen synes det er gøy å imitere kjente mennesker hun har møtt, men hun misliker sterkt å tape den årlige mimekonkurransen.

Og det kan jo bli en utfordring ettersom Meghan har mange års erfaring som skuespiller, blant annet fra den amerikanske tv-serien «Suits».

Det hevdes også at kongefamilien ikke setter pris på nykommere til familien som viser seg frem i de årlige lekene, skriver det svenske nettstedet Hänt.

I julen i fjor skal imidlertid hertuginne Meghan ha imponert dronningen. Meghan skal nemlig ha gitt en presang som falt svært godt i smak.

Det er nemlig en tradisjon i den den britiske kongefamilien at julegavene skal ha glimt i øyet, og i fjor skal Meghan ha gitt 92-åringen et syngende leke-hamster.

LES OGSÅ: - Hun utnytter muligheten til å spille seg til toppen