Hertuginne Camilla og prins Charles:

Avslører hertuginne Camillas svindyre vaner

Ny bok om prins Charles hevder konas ekstravagante livsstil koster skattebetalerne dyrt.

NYE AVSLØRINGER: I disse dager utgis det en ny bok om prins Charles. Boken inneholder store avsløringer om prinsen og hertuginnens eksravagante livsstil, og hevder Camilla hadde svært lett for å tilpasse seg kongelige luksusvaner. Foto: NTB Scanpix.
NYE AVSLØRINGER: I disse dager utgis det en ny bok om prins Charles. Boken inneholder store avsløringer om prinsen og hertuginnens eksravagante livsstil, og hevder Camilla hadde svært lett for å tilpasse seg kongelige luksusvaner. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I disse dager slippes en ny bok om prins Charles (69), men allerede før boken «Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles» er utgitt, har britiske aviser fått tak i flere av bokens kontroversielle påstander om den britiske kongefamilien.

Mens det var prins Charles' dårlige forhold til hertuginne Kate og hennes familie som var tema i oppslagene i britiske medier forrige uke, har avisen Express nå skiftet fokus til flere drøye påstander om kona til prins Charles, hertuginne Camilla (70).

Etter at hun giftet seg med prinsen i 2005, hevder nemlig forfatteren Tom Bower at Camilla ikke hadde det minste problem med å tilpasse seg Charles' livsstil. Og skal vi tro forfatteren, var det heller ikke snakk om en hvilken som helst livsstil.

Tok med eget toalettsete

Camilla var i en årrekke kjent som prinsens hemmelige elskerinne mens Charles var gift med den nå avdøde prinsesse Diana. I 2005 giftet Charles og Camilla seg, og hun fikk den offisielle tittelen hertuginne av Cornwall.

Prins Charles, som allerede var 56 år og hadde to voksne sønner, prins William og prins Harry, da han giftet seg på nytt, hadde angivelig en svært ekstravagant livsstil.

Ifølge den britiske avisen, som altså henviser til Tom Bowers bok, skal en av prinsens vaner ha vært at han var avhengig av å ta med seg sitt eget toalettsete ut på reise.

PÅ REISE: Prins Charles og hertuginne Camilla på ofisielt besøk i Malaysia i 2017. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
PÅ REISE: Prins Charles og hertuginne Camilla på ofisielt besøk i Malaysia i 2017. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Camilla skal raskt ha tilpasset seg livet som kongelig, og med dette fått smaken for privatsjåfører, private fly og sikkerhetsvakter.

Etter bare tre år som prinsens kone, skal Camilla allerede ha vært godt vant med å fastsette sine egne reiser og måltidsplaner. På Camillas ordre skal prinsens private sekretær ha begynt å sende ut en liste over hva slags mat hertuginnes likte - eller ikke likte - når hun aksepterte en middagsinvitasjon.

Videre hevder forfatteren at prins Charles selv ba om å få Camillas fødselsdag, 17. juli, som offisiell flaggdag i Storbritannia.

Dyrt for skattebetalerne

En av episodene som blir gjengitt i boken dreier seg om en reise til New York, da prins Charles hadde vunnet den internasjonale miljøprisen «Global Environmental Citizen Award». Prisen deles blant annet ut av det anerkjente universitetet Harvard.

Da prinsen skulle fly til New York for å motta prisen i 2008, skal hertuginnen ha ønsket å stå ved sin ektemanns side. Men det skulle ha sin pris. Forfatteren hevder nemlig at Camilla nektet å krysse Atlanteren med et offentlig flyselskap.

PÅ OPPDRAG: Hertuginnen besøker den engelske byen Yorkshire. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
PÅ OPPDRAG: Hertuginnen besøker den engelske byen Yorkshire. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Camilla skal angivelig ha valgt å skylde på et kutt i hånden for å unnslippe reisen, da hun ikke fikk godkjent privatfly for seg og sin ektemann.

Da det ble slått fast at det å fly privatfly til New York for å motta en miljøpris ville bli i overkant hyklersk for offentligheten, skal det ha brutt ut en krangel.

Det hele skal angivelig ha endt med at Camilla omsider ga seg, men ikke uten at hun fikk ta med seg 14 tjenere, inkludert sin egen butler, lege, to presserådgivere, stylist, frisør, flere knekter og hele fem sikkerhetsansvarlige på reisen.

Saken fortsetter under videoen.

MELDTE VÆRET: Prince Charles var på besøk hos BBC i Skottland i forbindelse med den britiske statskringkasterens 60-årsjubileum. Der fikk han melde været - med en spesiell vri. Video: BBC Vis mer Vis mer Vis mer

Ifølge avisen skal en rapport fra det samme året, altså tre år etter ekteskapsinngåelsen med prins Charles, ha slått fast at landets nye hertuginne kostet Storbritannias skattebetalere kun om lag 20 000 kroner i året.

Ifølge boken skal imidlertid 1,8 millioner pund, drøyt 19 millioner kroner i dagens valuta, dessuten ha gått med til sikkerhetstiltak rundt eiendommen hennes Ray Mill i Wiltshire. I tillegg hadde Camillas reiser en samlet prislapp på 200 000 pund - omtrent to millioner kroner etter dagens kurs.

Det britiske kongehuset har i skrivende stund ikke kommentert påstandene i boken. ​

Pikant utroskapsskandale

I 1992 var skandalen om prins Charles og hertuginne Camilla, den gang Camilla Parker Bowles, på avisforsider verden over.

Britisk presse hadde nemlig kommet over en privat telefonsamtale med seksuelt innhold mellom Camilla og tronarvingen.

Telefonsamtalen skal ha funnet sted i 1989 mens de begge var gift på hver sin kant, noe de fortsatt var da skandalen var et faktum.

Skandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, sa Charles blant annet den gang.

VANSKELIG: Camilla og prins Charles er i dag gift og lever i harmoni sammen. Slik har det derimot ikke alltid vært. Da begge var gift med andre, slo pressen opp private og pikante telefonsamtaler de to hadde. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Camilla og prins Charles er i dag gift og lever i harmoni sammen. Slik har det derimot ikke alltid vært. Da begge var gift med andre, slo pressen opp private og pikante telefonsamtaler de to hadde. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et intervju med The Mail on Sunday i mai i fjor, fortalte den 70-årige hertuginnen om hvordan hun den gang opplevde de pikante avsløringene.

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og jeg hadde ikke ønsket det for min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, fortalte hertuginnen blant annet.

LES OGSÅ: ​- Hun gjør som Diana, men må passe seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer