Den svenske kongefamilien:

Avslører «hemmelige» samtaler etter fødselen

Det svenske prinseparet fikk sin tredje sønn forrige uke. Familien har imidlertid holdt seg tause som østers.

TAUSE: Prins Carl Philips søstre, kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine har holdt seg tause etter at han ble pappa for tredje gang. Nå bryter hoffet tausheten. Foto: Splash news / NTB
TAUSE: Prins Carl Philips søstre, kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine har holdt seg tause etter at han ble pappa for tredje gang. Nå bryter hoffet tausheten. Foto: Splash news / NTB Vis mer
Publisert

Fredag i forrige uke kom den svært hyggelige nyheten om at prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) hadde blitt foreldre igjen - også denne gang til en liten gutt.

Den nye sønnen fikk navnet Julian, og jubelen sto i taket i nabolandet vårt da nyheten kom.

Den siste uken har prinseparet vist frem sitt nye familietilskudd flere ganger. Blant annet delte de søte bilder av brødreflokken på Instagram, der man også kunne skimte den nybakte trebarnsfaren.

Det er imidlertid flere som har stilt seg undrende til hvorfor resten av den svenske kongefamilien har vært så stille.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Avslører hemmelige samtaler

Sveriges statsminister Stefan Löfven (63) var en av dem som var raske på ballen med å sende gratulasjoner til paret. Han sendte nemlig varme gratulasjoner til prinseparet, samt de ferske storebrødrene Alexander (4) og Gabriel (3).

«Det gleder meg at alt har gått bra, og jeg ønsker dem all lykke», skrev statsministeren, ifølge SVT.

Kronprinsesse Victoria (43) og prinsesse Madeleine (38) med familier har imidlertid holdt seg tause om familieforøkelsen. Ingen av prinsens søstre har uttalt seg om brorens ny familietilskudd på sosiale medier, eller i annen offentlig sammenheng.

Nå svarer imidlertid hoffet på den mystiske stillheten.

JULIAN: Den lille prinsen kom til verden fredag i forrige uke, og fikk navnet Julian Herbert Folke. Foto: Prins Carl Philip / Kungahuset / TT / NTB
JULIAN: Den lille prinsen kom til verden fredag i forrige uke, og fikk navnet Julian Herbert Folke. Foto: Prins Carl Philip / Kungahuset / TT / NTB Vis mer

Margareta Thorgren, hoffets informasjonssjef, forteller nemlig til Hänt at familien har hatt flere hemmelige møter og samtaler de siste dagene.

«Selvfølgelig har det vært mye kontakt og gratulasjoner mellom samtlige medlemmer i kongefamilien. Kommunikasjonen har vært både digital og fysisk. Det er ingenting vi går i detalj på, siden det er private møter», skriver hun til nettstedet.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Mye besøk

Søndag, to dager etter fødselen, ble det holdt en takkegudstjeneste på slottet. Den fant sted kort tid etter at kong Carl Gustaf (74) hadde annonsert barnets navn og tittel: Julian Herbert Folke, hertug av Halland.

Under gudstjenesten var både kongen, dronning Silvia (77), prins Carl Philip og sønnen prins Alexander til stede, samt Sofias foreldre, Erik og Marie Hellqvist.

Siden fødselen har familien på fem befunnet seg på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Der har de fått flere besøk den siste tiden, deriblant fra de stolte besteforeldrene, kongen og dronningen, skriver kongehuset på sine nettsider.

Det er imidlertid ukjent om kronprinsesse Victoria og prins Daniel (47) har tatt turen.

Som kjent befinner prinsesse Madeleine seg for tiden i Florida, sammen med Chris O'Neill (46) og deres tre barn Leonore (7), Nicolas (5) og Adrienne (3). Dermed har heller ikke hun hatt muligheten til å besøke den nyfødte prinsen.

LES OGSÅ: Nye bilder overrasker: - Wow!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer