Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank:

Avslører hemmelig dødsfall like før dåpen

Prinsesse Eugenie og ektemannen i sorg før barnedåpen.

I SORG: Jack Brooksbank og prinsesse Eugenie fikk en sørgelig nyhet bare få dager før sønnen skulle døpes i helga. Foto: WPA Pool/Shutterstock/NTB
I SORG: Jack Brooksbank og prinsesse Eugenie fikk en sørgelig nyhet bare få dager før sønnen skulle døpes i helga. Foto: WPA Pool/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av februar delte britiske prinsesse Eugenie (31) og ektemannen Jack Brooksbank (35) den hyggelige nyheten om at de hadde blitt foreldre for første gang.

Paret, som giftet seg i 2018, fikk en liten gutt, August Philip Hawke Brooksbank.

Søndag ble sønnen døpt på Windsor Castle, men det som i utgangspunktet skulle være en gledens dag for den britiske prinsessefamilien, ble sterkt preget av sorg, skriver blant andre Tatler.

I sorg

Bare tre dager før dåpen mistet nemlig Jack Brookbanks sin far, og lille August sin bestefar. Det bekrefter familien overfor The Telegraph, hvor det kommer fram at han gikk bort 18. november.

«Elsket alle de gode tingene i livet, men spesielt sin kone, venner, gutter, svigerdøtre og barnebarn», heter det i uttalelsen.

DØDE: Nicola og George Brooksbank i bryllupet til sønnen Jack og prinsesse Eugenie i 2018. George gikk bort forrige uke. Foto: Jonathan Brady/Reuters/NTB
DØDE: Nicola og George Brooksbank i bryllupet til sønnen Jack og prinsesse Eugenie i 2018. George gikk bort forrige uke. Foto: Jonathan Brady/Reuters/NTB Vis mer

George Brooksbank, som ble 72 år, skal ha vært syk i lengre tid, og skal ikke ha kommet seg helt på beina etter at han ble coronasmittet i fjor.

Prinsessen og ektemannen gjennomførte likevel sønnens dåp på søndag, som ble holdt sammen med Zara og Mike Tindall. Sistnevntes sønn Lucas ble også døpt i helga.

Ble foreldre

Eugenie og Jack har vernet godt om babyen helt siden han kom til verden. Paret har som kjent delt navnet hans, men har foreløpig ikke vist han fram til verden annet enn på et par bilder like etter fødselen.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

«Dette er prinsesse Eugenie og Jack Brooksbanks første barn, hertugen og hertuginnen av Yorks første barnebarn og det niende oldebarnet til dronningen og hertugen av Edinburgh. Hennes høyhet og barnet har det begge bra», het det i pressemeldingen da den lille gutten kom til verden.

Da barnets navn ble kjent noen uker seinere, ble det klart at Eugenie og ektemannen hadde valgt å kalle ham opp etter oldefaren prins Philip, som gikk bort bare noen få måneder seinere.

LES OGSÅ: Anine Stangs datter (1,5 md.) innlagt på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer