Dronning Margrethe:

Avslører: - Har «pusset» tennene hennes

Fotografen kommer med avsløring om bilder av dronningen.

MONARK: Dronning Margrethe av Danmark blir naturligvis stadig fotografert. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB
MONARK: Dronning Margrethe av Danmark blir naturligvis stadig fotografert. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Vis mer
Publisert

Det er få som fotograferes så hyppig som det verdens kongelige gjør, bortsett fra kanskje Hollywood-stjerner. Nå kommer det imidlertid frem at det ikke alltid er originalbildet som når offentligheten.

Frilans- og kongefotograf Michael Stub avslører nemlig overfor danske BT at han har pyntet på bilder av dronning Margrethe (81). Den kongelige fotografen uttaler seg på egne vegne, og ikke medier han har gjort oppdrag for, opplyser han.

- Jeg har jo «pusset» tennene på dronning Margrethe, sier han lattermildt til BT.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Redigerer

Han hevder videre at å fikse på tennene ikke er bildemanipulasjon, og påpeker at det er klare regler for hva som kan gjøres og at man bare kan beskjære bilder, justere lystemperaturen og fargekontraster.

- Ved noen belysninger og lyssammensettinger kan ting fremstå som veldig gule, sier fotografen, og fortsetter:

- Hvis jeg har tatt bilder i gult lys, hvor dronningens tenner ser gule ut, mer enn de er, så korrigerer jeg bildet ved å trekke noe gul farge ut av det så det ser naturlig ut. Men tenner er jo ikke kritthvite heller, og de kan være farget av røyking og ting man har spist.

Kongehuset har foreløpig ikke kommentert fotografens uttalelser.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen var dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Vil bli sittende

At den danske dronningen har blitt fotografert mye, er det liten tvil om. I midten av januar feiret hun nemlig 50 år på tronen.

Etter et halvt århundre som dronning og en økende alder, blir det ofte spekulert på om hun ønsker å tre av tidlig, eller sitte til døden skiller henne og tronen ad.

Monarken har imidlertid tidligere svart på det «alle» lurer på.

- Det har vært en glede å ha mitt skjøte, denne jobben, som jeg regner med å beholde så lenge jeg lever, opplyste dronningen overfor B.T.

LES OGSÅ: Lurte pressen trill rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer