Den norske kongefamilien:

­­Avslører flere detaljer

Familiebildet av kongefamilien har flere spesielle detaljer i seg.

BLIKKFANG: Ser du de mange detaljene i kongefamiliens bilde? Foto: Kimm Saatvedt, Det kongelige hoff
BLIKKFANG: Ser du de mange detaljene i kongefamiliens bilde? Foto: Kimm Saatvedt, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ved første øyekast ser vi et vanlig, men flott og oppstilt familiebilde. Men hvis vi studerer det nærmere er det en rekke gjennomtenkte detaljer.

Det røper Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, om bildene som forrige uke ble delt av den norske kongefamilien. Da ble det nemlig delt en rekke ferske bilder av prinsesse Ingrid Alexandra i anledning hennes 18-årsdag.

Fredag, på prinsessens fødselsdag, delte Kongehuset også et familiebilde - hvor kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus (16), Marius Borg Høiby (25) og kronprinsessens mor, Marit Tjessem (85), var avbildet.

Kjærlig gest

Det som i utgangspunktet ser ut til å være et vanlig familiebilde slik Vagle påpeker, har flere nevneverdige detaljer i seg.

- Hvis vi ser bak dronning Sonja, ser vi at også prinsessens forfedre er med på bildet i form av fotografier. Blant andre ser vi kong Olav, som prinsessen jo er oppkalt etter. Han het jo prins Alexander før han kom til Norge, forklarer Vagle.

Kronprinsparets kjærlige detalj har hun også bitt seg merke i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer