Den norske kongefamilien:

­­Avslører flere detaljer

Familiebildet av kongefamilien har flere spesielle detaljer i seg.

BLIKKFANG: Ser du de mange detaljene i kongefamiliens bilde? Foto: Kimm Saatvedt, Det kongelige hoff
BLIKKFANG: Ser du de mange detaljene i kongefamiliens bilde? Foto: Kimm Saatvedt, Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ved første øyekast ser vi et vanlig, men flott og oppstilt familiebilde. Men hvis vi studerer det nærmere er det en rekke gjennomtenkte detaljer.

Det røper Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, om bildene som forrige uke ble delt av den norske kongefamilien. Da ble det nemlig delt en rekke ferske bilder av prinsesse Ingrid Alexandra i anledning hennes 18-årsdag.

Fredag, på prinsessens fødselsdag, delte Kongehuset også et familiebilde - hvor kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus (16), Marius Borg Høiby (25) og kronprinsessens mor, Marit Tjessem (85), var avbildet.

Kjærlig gest

Det som i utgangspunktet ser ut til å være et vanlig familiebilde slik Vagle påpeker, har flere nevneverdige detaljer i seg.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

- Hvis vi ser bak dronning Sonja, ser vi at også prinsessens forfedre er med på bildet i form av fotografier. Blant andre ser vi kong Olav, som prinsessen jo er oppkalt etter. Han het jo prins Alexander før han kom til Norge, forklarer Vagle.

Kronprinsparets kjærlige detalj har hun også bitt seg merke i.

- Kronprinsparet viser sin kjærlighet til hverandre ved å berøre hverandres hender. Og kronprinsessen bærer dessuten ektemannens forbokstav «H» rundt halsen, røper hun.

  • Se bildet øverst i saken!

Arvet kjærlighetsgave

Videre påpeker Vagle at også dronning Sonja (84) bærer en spesiell detalj som hun har fått av ektemannen.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

- Dronningen bærer gullbrosjen hun fikk i gave fra kong Harald til deres gullbryllup, sier hun, og forteller at det ikke er den eneste kjærlighetsgaven fra kongen til dronningen på bildet.

- Smykket prinsesse Ingrid Alexandra har rundt halsen! Det var nemlig opprinnelig en gave fra kongen til dronningen på 70-tallet, men så fikk arveprinsessen det av dem i dåpsgave i april 2004.

Kronprins Haakon (48) har tidligere fått enorm oppmerksomhet for klokken han vanligvis har på armen. Selv om enkelte kanskje mener at den er upassende, synes Vagle den er både sporty og kul.

Denne klokken bar han også på familiebildet.

- Den sier noe om hvem han er, mener kongehuseksperten.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Storebror

Som nevnt er kronprinsessens eldste sønn med på bildet. Det hører imidlertid sjeldenheten til at han er med på offisielle bilder.

- Han ser veldig stram og stilig ut i dress. Ser man nærmere på ham har også han pyntet seg med smykker, nærmere bestemt øreringer, påpeker hun.

LES OGSÅ: - Vi er en veldig tett familie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer