Prins Nikolai:

Avslører: Fikk advarsel på skandaleskolen

Skal ha brutt skolens regler.

SENDT HJEM: Prins Nikolai ble sendt hjem fra skandaleskolen Herlufsholm etter brudd på reglene. Foto: Ronbog Lars / Action Press / REX / NTB
SENDT HJEM: Prins Nikolai ble sendt hjem fra skandaleskolen Herlufsholm etter brudd på reglene. Foto: Ronbog Lars / Action Press / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den siste uka har det kommet frem en rekke rystende avsløringer fra en av Danmarks mest kjente kostskoler, Herlufsholm, hvor én av elevene er prins Christian (16).

Opplysningene har kommet som følge av det danske TV 2-programmet «Herlufsholms hemmeligheter». I programmet ble det avdekket flere episoder med krenkelser og en voldelig kultur blant elevene ved den prestisjetunge skolen.

Tidligere elever har vitnet om episoder med vold, seksuelle overgrep og mobbing, og i helgen ble det kjent at skolens rektor, Mikkel Kjellberg, har fått sparken.

Flere kongelige har gått på skolen, deriblant prins Nikolai (22), og nå melder danske EkstraBladet at heller ikke hans opphold var uten problemer.

- Brøt skolens alkoholregler

Prins Nikolai studerte på Herlufsholm mellom 2014 og 2018.

Under hans tid som elev, skal han ha fått en advarsel for å ikke overholde skolens alkoholregler. Det sier tidligere rektor ved skolen, Klaus Eusebius, i et intervju med TV 2 Øst. Eusebius var rektor ved skolen mellom 1993 og 2016.

I intervjuet blir rektoren spurt om hvorvidt det stemmer at ledelsen spesialbehandlet de elevene som var spesielt privilegerte - herunder medlemmer av den danske kongefamilien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer