Prins Nikolai:

Avslører: Fikk advarsel på skandaleskolen

Skal ha brutt skolens regler.

SENDT HJEM: Prins Nikolai ble sendt hjem fra skandaleskolen Herlufsholm etter brudd på reglene. Foto: Ronbog Lars / Action Press / REX / NTB
SENDT HJEM: Prins Nikolai ble sendt hjem fra skandaleskolen Herlufsholm etter brudd på reglene. Foto: Ronbog Lars / Action Press / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den siste uka har det kommet frem en rekke rystende avsløringer fra en av Danmarks mest kjente kostskoler, Herlufsholm, hvor én av elevene er prins Christian (16).

Opplysningene har kommet som følge av det danske TV 2-programmet «Herlufsholms hemmeligheter». I programmet ble det avdekket flere episoder med krenkelser og en voldelig kultur blant elevene ved den prestisjetunge skolen.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

Tidligere elever har vitnet om episoder med vold, seksuelle overgrep og mobbing, og i helgen ble det kjent at skolens rektor, Mikkel Kjellberg, har fått sparken.

Flere kongelige har gått på skolen, deriblant prins Nikolai (22), og nå melder danske EkstraBladet at heller ikke hans opphold var uten problemer.

- Brøt skolens alkoholregler

Prins Nikolai studerte på Herlufsholm mellom 2014 og 2018.

Under hans tid som elev, skal han ha fått en advarsel for å ikke overholde skolens alkoholregler. Det sier tidligere rektor ved skolen, Klaus Eusebius, i et intervju med TV 2 Øst. Eusebius var rektor ved skolen mellom 1993 og 2016.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

I intervjuet blir rektoren spurt om hvorvidt det stemmer at ledelsen spesialbehandlet de elevene som var spesielt privilegerte - herunder medlemmer av den danske kongefamilien.

Det avviser han.

- Vi hadde en elev for noen år tilbake som var medlem av kongefamilien. Folk vet godt hvem jeg snakker om. Han brøt en av skolens alkoholregler, og jeg må si at jeg var iskald. Det var ingen tvil om at den gutten skulle få en advarsel, og det fikk han, sier rektoren, og legger til at farens hans deretter ble informert.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Grevinnen bekrefter: Ble sendt hjem

Prins Nikolai er sønn av prins Joachim (52) og grevinne Alexandra (57), og da journalisten i TV 2 Øst spør den tidligere rektoren om det er prins Nikolai det er snakk om, bekrefter han dette.

Ifølge Eusebius skal også prins Joachim ha reagert positivt på advarselen.

- Han reagerte utrolig positivt. Han var faktisk veldig glad for at vi tok tak i det, slik de aller fleste foreldre gjør når det er noe som ikke er i orden.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Grevinne Alexandra bekrefter også overfor EkstraBladet at den unge prinsen fikk en advarsel under tiden på Herlufsholm.

- Grevinnen kan bekrefte at prins Nikolai har fått en advarsel og ble sendt hjem i noen dager, og begge foreldrene snakket med ham om det, sier Helle von Wildenrath Løvgreen, grevinnens presserådgiver.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer