Prins William og hertuginne Kate:

Avslører familiens juletradisjoner

- Barna får nesten ikke sove, de er så spente.

SPENTE: Hertuginne Kate er visstnok en av dem som gleder seg veldig til årets julefeiring. Her er familien på fem avbildet sammen i sommer. Foto: NTB Scanpix
SPENTE: Hertuginne Kate er visstnok en av dem som gleder seg veldig til årets julefeiring. Her er familien på fem avbildet sammen i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er julen rett rundt hjørnet og for de fleste har julestemningen inntatt kroppen. Julen er jo tiden for å samle sine nære og kjære, og å nyte etterlengtet kvalitetstid sammen, og for de kongelige er det selvsagt intet unntak.

En som er svært glad i denne høytiden er hertuginne Kate (37), som visstnok gleder seg stort til julefeiring sammen med ektemannen prins William (37) og deres tre barn, prins Louis (20 md.), prins George (6) og prinsesse Charlotte (4).

Det er ventet at familien på fem, tradisjonen tro, skal feire høytiden sammen med blant annet dronning Elizabeth (93) på familiegodset i Sandringham i Norfolk. Ifølge en kilde til Us Weekly skal hertuginnen ha tilbudt seg å hjelpe den britiske monarken med forberedelsene til årets store begivenhet.

Avslører barnas julegaveønsker

Det er derimot ikke bare Kate som ser frem til julefeiringen, men også hennes tre barn gleder seg stort.

- Barna får nesten ikke sove, de er så spente. Hvert år lar de en bit av mince pie (en søt kake fylt med en blanding av tørket frukt og krydder kalt «kjøttdeig», journ.anm.) ligge ute til nissen, forteller kilden og legger også til at de to prinsebrødrene elsker å danse til sangstjernen Mariah Careys verdenskjente julelåt «All I Want for Christmas».

GLEDER SEG: Ifølge kilden til US Weekly får hertugparets tre barn angivelig ikke sove fordi de gleder seg så mye til årets julefeiring. Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Ifølge kilden til US Weekly får hertugparets tre barn angivelig ikke sove fordi de gleder seg så mye til årets julefeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det kommer til julegaveønsker skal prinsesse Charlotte ha ønsket seg en ponni til jul, men ifølge kilden er prins William bekymret for at den fire år gamle datteren er for ung til å få en ponni i julegave. Derfor skal hertugparet angivelig ha gått til innkjøp av et ridesenter i leker istedenfor.

- Prins George er veldig opptatt av tennis så han har ønsker seg en ny tennisracket. Begge barna får lekesett til matlaging også, fordi de elsker å rote på kjøkkenet, fortsetter kilden.

Tradisjonen tro skal dronningens barnebarn også hjelpe til å dekorere ferdig juletreet i Sandringham på selveste julekvelden. Ifølge kilden har hertugfamilien selvsagt et juletre hjemme også, og fra det skal prins George og prinsesse Charlotte ha stjålet godteri.

- Kate vet om det, men siden det er jul så lar hun dem slippe unna med å spise litt mer godteri enn vanlig, avslutter kilden.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Dropper julefeiringen

Kilden legger ikke skjul på at hertuginne Kate synes det er svært viktig at hele den britiske kongefamilien samles for å ha det gøy sammen og kose seg i julen.

Hertuginnens ønske blir imidlertid ikke helt oppfylt da prins Harry (35), hertuginne Meghan (38) og sønnen, Archie Mountbatten-Windsor ikke kommer til å være en del av den tradisjonsrike julefeiringen sammen med resten av kongefamilien.

Det bekreftet en talsperson for hertugparet overfor Sky News forrige måned.

- De har tilbrakt de siste to julefeiringene på Sandringham, og de kongelige høyhetene vil nå tilbringe årets høytid, som en ny familie, sammen med hertuginnens mor Doria Ragland (63), uttalte talspersonen overfor nyhetskanalen.

Hertugparet og sønnen Archie skal ha reist til solfylte California i slutten av november for å feire Thanksgiving, men planlegger altså også å tilbringe julen der - i forbindelse med sin seks uker lange pause fra offentligheten.

SYV MÅNEDER: Archie Mountbatten-Windsor har allerede rukket å bli syv måneder gammel, og skal snart feire sin første jul. Her er familien avbildet under et besøk i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix
SYV MÅNEDER: Archie Mountbatten-Windsor har allerede rukket å bli syv måneder gammel, og skal snart feire sin første jul. Her er familien avbildet under et besøk i Sør-Afrika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte nylig at julefeiringen med hertuginnens mor trolig er godt planlagt.

- Jeg er sikker på at en rolig julefeiring med bare Meghans mor, er et helt bevisst valg. Både Meghan og Harry har fortalt at de er inne i en vanskelig tid, og da er nok en rolig feiring å foretrekke foran en kongelig versjon med hele storfamilien samlet, sa hun.

KLARE FOR FERIE: Rød Løper tar juleferie, og Jonas er ikke imponert over Kines julepynt. Vis mer

LES OGSÅ: Slik er familien helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer