Dronning Elizabeth:

Avslører dronningens uvanlige grep

Slik skal hun holde seg relevant.

<strong>ANSETTER:</strong> I likhet med store deler av den britiske kongefamilien ønsker nå også dronning Elizabeth å fokusere på sosiale medier. Her med hertuginne Meghan og prins Harry i fjor sommer. Foto: David Fisher/REX/ NTB Scanpix
ANSETTER: I likhet med store deler av den britiske kongefamilien ønsker nå også dronning Elizabeth å fokusere på sosiale medier. Her med hertuginne Meghan og prins Harry i fjor sommer. Foto: David Fisher/REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av april var det mange fans som kunne juble over at hertuginne Meghan (37) endelig var tilbake på Instagram. Sammen med prins Harry (34) startet hun nemlig brukeren Sussexroyal, hvor paret jevnt og trutt oppdaterer følgerne sine på sin kongelige hverdag.

Det samme gjør prins William (36) og Hertuginne Kate (37), som går under brukeren Kensingtonroyal på bildedelingstjenesten.

Også resten av den britiske kongefamilien er å finne i sosiale medier, under henholdsvis Royalfamily og Clarencehouse, og nå kan det se ut til at også dronning Elizabeth (93) ønsker å satse på sosiale medier.

Kongehuset ansetter

Ifølge CNN ønsker nemlig den 93-årige monarken nå å ansette en digital kommunikasjonssjef, og det er ikke helt uten grunn at dronningen vil gjøre det akkurat nå. Stillingen ligger allerede ute på kongehusets nettsider, og i stillingsbeskrivelsen heter det:

«Man må kunne finne nye veier for å opprettholde dronningens tilstedeværelse i offentligheten og på verdenskartet. Dette er det som gjør arbeidet for den kongelige husholdningen eksepsjonelt».

<strong>SOSIALE MEDIER:</strong> Prins Harry fikk nylig egen Instagram-konto sammen med hertuginne Meghan. Nå skal også dronningen fokusere på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
SOSIALE MEDIER: Prins Harry fikk nylig egen Instagram-konto sammen med hertuginne Meghan. Nå skal også dronningen fokusere på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jobben, som innebærer å dekke alt fra statsbesøk, forskning, skrive artikler og styre digitale plattformer, kommer med en lønn på 30 000 britiske pund, noe som tilsvarer i overkant av 335 000 norske kroner, men lønnen avhenger også av erfaring.

Den som kaprer jobben vil også få det nettstedet beskriver som en fordelspakke, som skal innebære både 33 dagers ferie og gratis lunsj. Den faste stillingen hører til Buckingham Palace, hvor dronningen og prins Philip (97) bor.

Delte sitt første innlegg

At dronningen nå vil trappe opp sitt fokus på sosiale medier, og kanskje spesielt Instagram, kommer kanskje ikke som noe sjokk. Hele kongefamilien bruker applikasjonen, og også andre medlemmer av kongehuset deler flittig bilder med følgerne sine, blant andre prinsesse Eugenie (29) og Sarah, hertuginne av York (59).

I mars delte dronningen også et helt eget innlegg på Instagram, da hun dokumenterte et besøk ved London's Science Museum.

- I dag, da jeg besøkte Science Museum, var jeg interessert i å undersøke et brev fra Royal Archives, skrevet i 1843 til min tippoldefar prins Albert, skrev hun til bildet, hvor man blant annet så dronningen trykke på en iPad.

Kongehuset har også delt en Instagram-video som viser at dronningen publiserer sitt første innlegg.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hevder Meghan er avslørt

Når kongehusets avdelinger publiserer noe på Instagram, kommer det sjelden frem hvem det er som legger ut innleggene.

Ofte blir medlemmer av den britiske kongefamilien kreditert som fotografer på flere av bildene, men i det siste har det blitt spekulert heftig i om det er hertuginne Meghan som styrer Sussexroyal-profilen.

Da Meghan giftet seg med prins Harry i fjor måtte hun gi slipp på mye av det hun var vant med fra sitt «tidligere liv».

Blant annet måtte hun legge skuespillerkarrieren på hylla, og hun slettet samtidig alt av profiler hun hadde i sosiale medier.

Tidligere var 37-åringen aktiv på både Instagram, Facebook og Twitter, og hun hadde også en blogg der hun fikk en mulighet til å holde kontakt med fansen sin.

I begynnelsen av april fikk dermed hertuginnens fans seg en gledelig overraskelse, da Meghan returnerte til sosiale medier etter nesten ett års pause - denne gangen sammen med ektemannen.

Den siste måneden har hertugparet lagt ut en rekke innlegg på sin felles Instagram-konto, og på den måten gitt fansen et unikt innblikk i hverdagen deres. Hvem som styrer kontoen er derimot ikke kjent, men ifølge Mirror er det flere tegn på at det er ingen ringere enn Meghan som publiserer innleggene.

Oppmerksomme fans har bitt seg merke i at det er flere likheter ved hertugparets Instagram-konto og den private brukeren Meghan tidligere hadde. Blant annet har alle innleggene som foreløpig er blitt publisert en hvit kant rundt selve bildet, noe som sørger for at feeden til hertugparet får en estetisk vri.

Mirror skrev at dette var noe Meghan tidligere gjorde på sin egen bruker, noe som kan tyde på at hun i det minste har hatt en finger med i spillet når det kommer til hvordan Instagram-brukeren skal se ut designmessig.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Nå snakker hun endelig om bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer