GAVMILD BESTEMOR: Prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg i mai og blir nå snart foreldre sammen. De er også på flyttefot. For at det skal bli hjemmekoselig har dronning Elizabeth tilbudt seg å gi dem en aldri så liten gave. Foto: NTB scanpix
GAVMILD BESTEMOR: Prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg i mai og blir nå snart foreldre sammen. De er også på flyttefot. For at det skal bli hjemmekoselig har dronning Elizabeth tilbudt seg å gi dem en aldri så liten gave. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avslører dronningens hemmelige gave

Det er ingen billig gave dronning Elizabeth frister med.

Publisert

For noen måneder tilbake ble det kjent at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) er på flyttefot, og at den kongelige duoen etter planen skal flytte inn på Frogmore Cottage i Windsor etter at deres første barn blir født til våren.

De kan derimot ikke flytte inn riktig ennå. For at eiendommen skal bli fin og barnevennlig har paret bestemt seg for å pusse opp det aller meste, og det er ikke snakk om en enkel renovasjonsprosess.

Prislappen ligger på elleville 41 millioner kroner. Det skal blant annet settes inn flere ildsteder og trapper.

Oppussing er jo en ting, men for at det skal bli riktig så lekkert i den nye boligen, skal interiøret også være pent. Det får det relativt nygifte paret hjelp til, av selveste dronning Elizabeth (92).

Kunstgave

Det er Express som først omtaler saken. Det britiske nettstedet skriver at det er normalt at dronningen gir gaver til sine hertuger og hertuginner når de bestemmer seg for å flytte, men det er ikke duftlys, blomster eller kjøkkenredskaper de får.

PUSSES OPP: Frogmore er i disse dager dekket i plast, slik at oppussingen kan gå fint for seg. Foto: NTB scanpix
PUSSES OPP: Frogmore er i disse dager dekket i plast, slik at oppussingen kan gå fint for seg. Foto: NTB scanpix Vis mer

En kilde tett på det britiske kongehuset kan nemlig fortelle at dronningen blar opp for at de blivende foreldrene skal ha fin kunst på veggene.

- Meghan og Harry er blitt fortalt at de kan velge seg ut noe kunst de kan ha i Frogmore. De har blitt presentert med en oversikt over malerier som de kan velge fra, og de kan selv bestemme akkurat hva de vil ha selv, sier kilden.

Det er ikke hvilken som helst liste paret har fått presentert, heller. Det britiske kongehuset er blant verdens aller rikeste familier, også fordi de eier store samlinger av juveler, eiendommer og selvsagt kunst.

STOR SAMLING: Det britiske kongehuset eier en av verdens største kunstsamlinger, som har en verdi på flere milliarder pund. Her viser dronning Elizabeth noen av verkene til det nederlandske kongeparet i fjor. Foto: NTB scanpix
STOR SAMLING: Det britiske kongehuset eier en av verdens største kunstsamlinger, som har en verdi på flere milliarder pund. Her viser dronning Elizabeth noen av verkene til det nederlandske kongeparet i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

«The Royal Art Collection» er navnet på samlingen, som er en av klodens største privateide kunstsamlinger. Det er vanskelig å anslå hvor mye den er verdt, men det er snakk om flere milliarder pund. Kolleksjonen inneholder over en million forskjellige objekter, hvor over en halv million av disse er malerier, trykk eller tegninger.

Warhol og da Vinci

De eier blant annet rundt 600 tegninger laget av Leonardo da Vinci, 13 malerier av Peter Paul Rubens, 20 verk av selveste Michelangelo og flere verk av modernisten Andy Warhol.

Hertuginne Meghan og prins Harry har med andre ord mye å velge mellom når de skal innrede sitt nye hjem.

FROGMORE COTTAGE: Meghan og Harry flytter til dette huset i Windsor til våren. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE COTTAGE: Meghan og Harry flytter til dette huset i Windsor til våren. Frem til da skal huset pusses opp og få forbedret sikkerheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begge har tidligere snakket om at de er interesserte i kunst. For Harrys del er det kanskje ikke så rart, med tanke på at han har vokst opp omgitt av denne store kunstsamlingen. Om han og Meghan har samme smak, vet man derimot ikke ennå.

Prins William (36) og hertuginne Kate (37) fikk også velge seg et kunstverk etter bryllupet sitt. Dette henger på Anmer Hall, som er ekteparets landsted i Norfolk.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Plass til familie

Da nyheten om at hertugparet skulle flytte ble kjent, kunne en kilde fortelle til Us Weekly at Harry og Meghan trengte mer plass, ettersom de snart blir foreldre.

Kilden kunne også fortelle at det ville blitt trangt om plassen om duoen skulle blitt boende i Nottingham Cottage på Kensington Palace, der de bor i dag.

- Frogmore Cottage er mye større enn Nottingham Cottage. Nå får de ti soverom, mens de tidligere har hatt to, uttalte nettstedets innsidekilde.

I tillegg vil Meghan og Harry få et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio i sitt nye hjem - som tidligere har vært bebodd av kongeligheter som dronning Charlotte og datteren til dronning Victoria, prinsesse Helene.

MYE HISTORIE: Frogmore har vært bebodd av mange kongelige opp gjennom årene. Dette bildet ble tatt på dronning Elizabeths 35-årsdag i 1965 på eiendommen. Foto: NTB scanpix
MYE HISTORIE: Frogmore har vært bebodd av mange kongelige opp gjennom årene. Dette bildet ble tatt på dronning Elizabeths 35-årsdag i 1965 på eiendommen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Us Weekly blir skattepenger brukt på bevaringsarbeidet rundt eiendommen, mens paret selv betaler for oppussing og renovering av huset.

Meghan og Harrys nye hjem ligger vest for London, og det er også der duoen ble erklært for rette ektefolk 19. mai i fjor.

Avslørte hemmelig kjærlighetsrede

Nylig ble det kjent at hertugparet like før bryllupet signerte en toårig kontrakt på et gårdshus i Oxfordshire, og at de derfor har hatt flere boliger tilgjengelig for bruk det siste året.

Ifølge Daily Mail skal Meghan og Harry foretrekke dette huset, som går under navnet Cotswold Farmhouse, fremfor sitt nåværende hjem. Etter det tabloidavisen erfarer vil den kongelige duoen beholde eiendommen når de flytter til våren.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Cotswold Farmhouse er et historisk hus som ble bygget på 1800-tallet. Det er fire soverom i hovedhuset, samt et gjestehus med to soverom.

Huset skal ha en verdi på i overkant av 27 millioner norske kroner.

Meghan og Harry skal allerede ha arrangert flere sammenkomster i huset, der blant andre George (57) og Amal Clooney (40) og Serena Williams (37) har vært blant navnene på gjestelisten.

\Hovedhuset har to kjøkken, og med vinduer fra gulv til tak kan paret nyte utsikten over landsbygda. Utendørs er det god plass til å underholde gjester.

Også i nærområdet er det gode muligheter for sosialt samvær, da Soho Farmhouse og en rekke andre kjendishytter ligger i samme område. Blant annet har David (43) og Victoria Beckham (44) et hus rett i nærheten.

LES OGSÅ: Hyllet kjæresten på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer