Prins William og hertuginne Kate:

Avslører: Derfor dukker de ikke opp

Hertugparet dropper utdelingen.

KOMMER IKKE: Prins William og hertuginne Kate har flere ganger tidligere stjålet showet under BAFTA. I år dukker de ikke opp. Foto: Splash News/NTB
KOMMER IKKE: Prins William og hertuginne Kate har flere ganger tidligere stjålet showet under BAFTA. I år dukker de ikke opp. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld er flere av verdens største stjerner samlet i konserthuset Royal Albert Hall i London, hvor den årlige BAFTA-utdelingen, British Academy Film Awards, finner sted.

To som imidlertid vanligvis er selvskrevne gjester, men som ikke dukker opp i år, er prins William (39) og hertuginne Kate (40).

Den britiske prinsen har vært president for BAFTA siden 2010, og hertugparet har ved flere anledninger stjålet glansen på den røde løperen - spesielt Kate.

I år vil altså utdelingen foregå uten hertugparet i salen.

Overfor Variety avslører en talsperson for BAFTA hvorfor.

STRÅLTE: William og Kate i 2020. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB
STRÅLTE: William og Kate i 2020. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB Vis mer

- Vi er glade over at BAFTA-presidenten, hertugen av Cambridge, vil ta del i BAFTA Film Awards via en forhåndsinnspilt videomelding, sier talspersonen.

Videre kommer det fram at kalenderen til de kongelige har gjort at de ikke har anledning til å delta fysisk i år.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Stjal showet

Som nevnt har hertugparet som regel fått svært mye oppmerksomhet på den røde løperen i forkant av prisutdelingen tidligere - spesielt hertuginne Kate.

Hun gjorde sin debut på utdelingen sammen med ektemannen i 2017.

Siden har hun fått fast spalteplass for sine til tider dristige valg, spesielt da hun i 2018 gjorde det totalt motsatte av de andre stjernene.

Året etter var hertuginnen derimot iført en hvit, lang og elegant kjole fra designeren Alexander McQueen, som i ettertid ble hyllet av moteeksperter i internasjonale medier.

GRAVID: Hertuginnen var gravid under utdelingen i 2018. Foto: Jonny Birch/BAFTA/REX/NTB
GRAVID: Hertuginnen var gravid under utdelingen i 2018. Foto: Jonny Birch/BAFTA/REX/NTB Vis mer
STJAL SHOWET: Hertugparet i 2019. Foto: James Veysey/BAFTA/REX/Shutterstovk/NTB
STJAL SHOWET: Hertugparet i 2019. Foto: James Veysey/BAFTA/REX/Shutterstovk/NTB Vis mer

«Hertuginnen ser utrolig vakker ut! Kate hadde oppsatt hår som var stylet på elegant vis, sammen med naturlig sminke, hvor øynene ble fremhevet med en smoky look», skrev Hello Magazine.

I år får imidlertid ikke folket se henne skinne ved ektemannens side.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Røper privat detalj

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer