Meghan Markle og prins Harry:

Avslører bryllupsdetaljer: - Gifter seg i mai

Bryllupet vil holde sted i Windsor Castle.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I går formiddag kunngjorde det britiske kongehuset at prins Harry (33) skal gifte seg med den amerikanske skuespillerkjæresten Meghan Markle (36).

Nå kan Kensington Palace avsløre nye bryllupsdetaljer om den mye omtalte forlovelsen.

- Bryllupet vil finne sted i St. Georges Chapel i Windsor Castle i Mai 2018, står det skrevet i meldingen fra det britiske kongehuset på Twitter.

Dette betyr også at Meghan Markle vil bli en britisk statsborger.

Til CNN skal en talsmann for Markle ha uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen med å bli britisk statsborger.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

Ifølge innlegget skal også kongefamilien betale for bryllupet.

De siste månedene har spekulasjonene rundt den kommende forlovelsen skapt stor oppmerksomhet.

SØTT PAR: Skuespiller Meghan Markle og prins Harry klarer ikke å skjule forelskelsen. Her avbildet i Canada under Invictus Games i september. Foto: NTB scanpix
SØTT PAR: Skuespiller Meghan Markle og prins Harry klarer ikke å skjule forelskelsen. Her avbildet i Canada under Invictus Games i september. Foto: NTB scanpix Vis mer

I britisk presse ble det denne uka spekulert om forlovelsen ville skje på torsdag, men mandag valgte altså det britiske kongehuset å annonsere gladnyheten.

- Tilpasser seg kongelivet

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har lenge spådd at en forlovelse var i vente, og hadde følgende å si da nyheten om at duoen hadde forlovet seg smalt mandag:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren.

Hoffreporter i Se og Hør, Caroline Vagle, fortalte at prins Harry selv hintet om en mulig forlovelse under et arrangement tidligere i høst.

- Det at Meghan har takket nei til flere sesonger som skuespiller i «The Suits», har også vært en faktor som har vært med å overbevise om at hun var i ferd med å forbedrede seg til sitt livs rolle - nemlig «prinsesserollen». Nå er hun i gang med å tilpasse seg sitt kongelige liv. Hun har flyttet til London, og bryllupsplanene er nok allerede godt i gang, fortalte Vagle, som gleder seg stort til den kongelige begivenheten.

- Kongelige bryllup er alltid gøy, og dette blir et av de siste på mange år. Så nå er det bare å glede seg til våren, la hun til.

Ofret mye

Det er imidlertid ikke bare bare å tre inn i en kongelig rolle. Tidligere i år valgte Markle å si opp jobben i den populære TV-serien «Suits», og har begynt å holde en lavere og annerledes profil på sosiale medier.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, uttalte Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, til Dagbladet i et tidligere intervju.

Til tross for at skuespilleren aldri vil få prinsessetittel, må hun antakelig lære seg å leve som en prinsesse likevel.

Motemagasinet Harper's Bazaar er blant mediene som har listet opp en rekke punkter omkring kongelig etikette, som «Suits»-stjerna etter alt å dømme må starte å pugge.

Markle må eksempelvis bli vant til å praktisere den eldre, kvinnelige hilsemåten - neiing - i diverse sammenhenger. Ved siden av å huske hvem hun skal neie for, skal skikken utføres på en helt spesiell måte, som krever at balansen er friskmeldt.

LES OGSÅ: - Brad Pitt angrer på bruddet med Jennifer Aniston

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer