Prinsesse Eugenie:

Avslører babynavnet

Prinsesse Eugenie og ektemannen ble foreldre for første gang tidligere i februar.

RØPER NAVNET: Prinsesse Eugenie ble for to uker siden mamma for første gang. Nå avslører hun babynavnet. Foto: Steve Parsons/REUTERS/NTB
RØPER NAVNET: Prinsesse Eugenie ble for to uker siden mamma for første gang. Nå avslører hun babynavnet. Foto: Steve Parsons/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart to uker siden ble det kjent at prinsesse Eugenie (30) og hennes ektemann Jack Brooksbank (35) hadde blitt foreldre for første gang.

Paret har fått en sønn, og ankomsten av den lille ble bekreftet av det britiske kongehuset på Instagram.

«Dette er prinsesse Eugenie og Jack Brooksbanks første barn, hertugen og hertuginnen av Yorks første barnebarn og det niende oldebarnet til dronningen og hertugen av Edinburgh. Hennes høyhet og barnet har det begge bra», var blant det som sto skrevet.

Siden har det vært stille rundt den nyfødte, men nå bryter de nybakte foreldrene tausheten - og avslører navnet de har valgt.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Takker for kjærligheten

Lørdag deler prinsesseparet en rekke nye bilder. Blant bildene ser man Eugenie stå sammen med ektemannen, med deres nyfødte sønn i armene.

«Vi ønsker å introdusere dere til August Philip Hawke Brooksbank», innledes innlegget med.

Med det avslører de navnet de har valgt for den lille, før de takker for alle meldinger de har mottatt.

«Hjertene vår er fulle av kjærlighet for dette lille mennesket, ord kan ikke beskrive det. Vi er glade for å kunne dele disse bildene med dere, tatt av vår fantastiske jordmor.», fortsetter de.

Avslutningsvis takker prinsesseparet jordmoren og andre som hjalp til under fødselen.

- Hyllest

Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, mener navnet de har valgt neppe er tilfeldig.

- Det første som slår meg med navnevalget er at det er en nydelig hyllest til prinsesse Eugenies bestefar Philip. Prinsen, som faktisk fyllet 100 år i juni, er for tiden innlagt på sykehus. Det bekymrer naturlig nok den nybakte mammaen, som skal ha et svært godt og nært forhold til bestefaren, sier Vagle.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Hun legger til at også August, guttens fornavn, har en kongelig klang.

- Men den lille har som ventet ikke fått prinsetittel. Han bærer derimot sin fars etternavn, Brooksbank, sier hun.

Valges spekulasjoner blir bekreftet av prinsessa selv, som på Instagrams historiefunksjon kan røpe at det er nettopp prins Philip (99) sønnen er oppkalt etter.

Foto: Skjermbilde/ Instagram
Foto: Skjermbilde/ Instagram Vis mer

Første glimt

Det var 9. februar prinsesse Eugenie fødte. Babyen ble født på Portland sykehus, og det gikk ikke lang tid før den nybakte moren brøt tausheten.

Det gjorde hun i form av et svart-hvit-bilde på Instagram, hvorpå bildeteksten besto av tre blå hjerter.

Eugenies sønn føyer seg inn i det som begynner å bli en lang rekke oldebarn for dronning Elizabeth (94) - og flere skal det bli. Fem dager etter fødselen ble kjent, kom nemlig nyheten om at hertuginne Meghan (39) venter sitt andre barn med prins Harry (36).

LES OGSÅ: - Klarer ikke tenke på det uten å kaste opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer