Prins Philip:

Avslører årsaken til innleggelsen

Den 99 år gamle britiske prinsen er fortsatt innlagt på sykehus.

INNLAGT: Prins Philip, dronning Elizabeths 99-årige ektemann, er fortsatt innlagt på sykehus. Her med dronningen, prins William og hertuginne Kate i 2016. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB
INNLAGT: Prins Philip, dronning Elizabeths 99-årige ektemann, er fortsatt innlagt på sykehus. Her med dronningen, prins William og hertuginne Kate i 2016. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken er det blitt skrevet mye om prins Philip (99) etter at han ble innlagt på sykehus tirsdag forrige uke. Sykehusinnleggelsen kom etter at 99-åringen hadde følt seg uvel.

- Hans kongelig høyhet, hertug av Edinburgh, ble lagt inn på King Edward VII Hospital i London tirsdag kveld, sa en talsperson for Buckingham Palace forrige uke.

Fredag meldte flere britiske medier, deriblant Sky News, at prins Philip blir på sykehuset utover denne uken til observasjon.

Videre kom det fram at 99-åringen var ved godt mot og at han blir behandlet med stor varsomhet.

Får behandling

I går uttalte prins William at hertugen av Edinburgh har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Årsaken til prins Philips innleggelse har imidlertid ikke blitt oppgitt, før nå. I en uttalelse fra Buckingham Palace blir det opplyst om at prins Philip har fått en infeksjon og blir behandlet for denne, ifølge BBC.

- Han har det bra og reagerer fint på behandlingen, heter det videre i uttalelsen, ifølge BBC.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte nylig at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Trakk seg tilbake

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth og ektemannen hadde blitt vaksinert.

Prins Philip, som fyller 100 år senere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. 99-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1952, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpekte den gang at det var forståelig at Philip ønsket mer ro i fremtiden.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste åra. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte Vagle til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kjendiskokken avslører diagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer