Kate og William:

Avslører årsaken til bruddet i 2007

Skal ha blitt gjort til narr av den britiske kongefamilien.

GIFT I SJU ÅR: Til tross for at det tilsynelatende ser ut til at hertuginne Kate og prins William er lykkelige i deres sju år lange ekteskap, har ikke kjærligheten mellom dem alltid vært like lett. Foto: NTB Scanpix
GIFT I SJU ÅR: Til tross for at det tilsynelatende ser ut til at hertuginne Kate og prins William er lykkelige i deres sju år lange ekteskap, har ikke kjærligheten mellom dem alltid vært like lett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden hertuginne Kate (36) og prins William (36) ga hverandre sitt «ja» i Westminster Abbey i London i 2011, har paret blitt sett på som det ultimate ekteparet.

Stadig blir bilder og videosnutter delt av den smilende duoen, som tilsynelatende virker lykkelige i hverandres selskap.

I år har Kate og William vært gift i syv år. Utad ser det ikke ut til at ekteskapet lar seg påvirke av det faktum at de er medlemmer av et av verdens kanskje mest konservative kongefamilier, eller tilværelsen som småbarnsforeldre.

Bildene som hyppig blir delt av ekteparet, og slik Kate og William opptrer i møte med fansen, får en kanskje til å glemme at det ikke alltid har vært fryd og gammen for ekteparet. I 2007 gjorde Kate og William det slutt over en lengre periode.

FORELSKET: På bilder tatt av prins William og hertuginne Kate ser de tilsynelatende svært forelsket ut. Dette bilde er tatt under en safari-tur i India i 2016. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: På bilder tatt av prins William og hertuginne Kate ser de tilsynelatende svært forelsket ut. Dette bilde er tatt under en safari-tur i India i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok et år før de ble forelsket

Det var i 2001, da de begge var studenter ved universitetet i St. Andrews i Skottland, at duoen møttes for første gang. Det skulle imidlertid ta et helt år før de fikk øynene opp for hverandre.

Det var på en catwalk, i forbindelse med en motevisning på skolen, det sies at William fikk øynene opp for Kate. Iført en mer eller mindre gjennomsiktig kjole, skal den kommende hertuginnen ha tatt pusten fra den britiske prinsen.

- Wow, Kate er sexy, skal prins William angivelig ha sagt til kompisen sin om henne, da hun gikk nedover catwalken, ifølge flere utenlandske medier.

KJOLEN: Dette er den mye omtalte kjolen som hertuginne Kate hadde på seg på catwalken da prins William angivelig skal ha fått øynene opp for henne. I 2011 ble kjolen auksjonert bort. Foto: NTB Scanpix
KJOLEN: Dette er den mye omtalte kjolen som hertuginne Kate hadde på seg på catwalken da prins William angivelig skal ha fått øynene opp for henne. I 2011 ble kjolen auksjonert bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og med dét startet den romantiske kjærlighetshistorien mellom de to turtelduene. Seks lykkelige år fulgte. Britene ventet utålmodig på en bryllupsnyhet. Det samme gjorde Middleton, som hun het den gang.

Så kom sjokknyheten i april 2007 - William og Kate gikk fra hverandre.

Spekulasjoner

Det var tabloidavisa The Sun som kom med nyheten den gang, som på rekordfart ble spredt i medier over hele verden.

Da ble det hevdet at bakgrunnen for det plutselig bruddet var at prins William ønsket å satse videre på sin militære karriere.

BRUDD: I 2007 gjorde hertuginne Kate og prins William det slutt i et års tid. Spekulasjoner om hva årsaken kunne være var ikke få. Her er de avbildet i april 2007. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: I 2007 gjorde hertuginne Kate og prins William det slutt i et års tid. Spekulasjoner om hva årsaken kunne være var ikke få. Her er de avbildet i april 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han skal også ha prioritert å gå ut med soldatkolleger, i stedet for å kjøre hjem til London for å være med Kate.

- Jeg tror hun ønsket et ekteskap langt mer enn ham, sa kongereporter James Witthaker til BBC den gang, ifølge Aftenposten.

Spekulasjonene var mange, og verken kongehuset, eller Kate og William selv, uttalte seg om hva som egentlig skjedde den gang.

I dokumentaren «William & Kate: The Journey», som sendes på Amazon Prime, kommer det nå frem nye detaljer om sjokkbruddet.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester nylig, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

- Ble gjort til narr

I dokumentaren, som Express har gjengitt deler av, kan The Suns tidligere kongeredaktør, Duncan Larcombe, minnes hva som egentlig var bakgrunnen for det mye omtalte bruddet. Han hevder blant annet at Kates familiehistorie skal ha vært en del av årsaken.

Ifølge kongehuseksperten skal medlemmer av kongefamilien ha gjort narr av Kate bak hennes rygg, på grunn av familien hun kommer fra.

De skal blant annet ha sagt «doors to manual», et uttrykk som ofte blir brukt på fly der flypersonell dobbeltsjekker dørene før avreise, da hertuginnen var i nærheten.

Larcombe hevder at det var en referanse til Kates mor jobb som flyvertinne.

MOR OG DATTER: Hertuginne Kate sammen med moren Carole Middleton i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Hertuginne Kate sammen med moren Carole Middleton i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om det britiske kongehuset nekter for at noe slikt skal ha foregått, står likevel den engelske kongehuseksperten på sitt.

- En eller to personer i kongefamiliens indre kretser har nok det synet, sier han i dokumentaren, ifølge Express.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

- Prøvde å finne oss selv

Om det som blir hevdet i dokumentaren stemmer eller ei, fant likevel Kate og William tilbake til hverandre et drøyt år etter.

Da hertugparet kunngjorde forlovelse i oktober 2010, etter at William hadde fridd til Kate i Kenya på ferie, snakket de ut om bruddet for første gang.

FORLOVET SEG: Kate og William smiler til fotografene i forbindelse med forlovelsen i 2010. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET SEG: Kate og William smiler til fotografene i forbindelse med forlovelsen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi gjorde det slutt i en kort periode. Vi var veldig unge. Det var på universitetet, og vi prøvde begge å finne oss selv, vi vokste opp og trengte litt albuerom, forklarte prinsen i et intervju på engelsk tv.

- Jeg hadde det ikke godt da, men jeg lærte mye om meg selv, sa Kate og understreket at den tøffe tiden gjorde henne sterkere som menneske.

Bryllup og barn

29. april 2011 giftet paret seg på storslagent vis i Westminster Abbey i London.

Bruden hadde på seg en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og fikk ros fra motepressen verden over. Det var McQueens sjefdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: NTB Scanpix
RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate ble blant annet sammenlignet med filmikonet og Monaco-fyrstinne Grace Kelly.

22. juli 2013 tok Kate og William forholdet og ekteskapet enda et steg videre, da de kunne glede seg over å bli foreldre for første gang til lille George Alexander Louis (5).

I senere tid har de også fått de to barna Charlotte Elizabeth Diana (3), og lille Louis Arthur Charles for syv måneder siden.

LES OGSÅ: Den kongelige skikken Kate og William alltid bryter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer