Prinsesse Ingrid Alexandra:

Avslører 18-årsgave

Prinsessen fyller 18 år neste år.

SNART MYNDIG: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år om bare noen måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB
SNART MYNDIG: Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år om bare noen måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om bare noen måneder, rettere sagt 21. januar, blir datteren til kronprinsesse Mette-Marit (48) og kronprins Haakon (48), prinsesse Ingrid Alexandra (17), 18 år.

På selve dagen mottar prinsessen trolig drøssevis av gaver og blir feiret med brask og bram, men allerede nå har en av gavene blitt avslørt. På Forsvarets forum kommer det nemlig frem at 17-åringen vil få en kanongave.

Det har forvarssjef Eirik Kristoffersen bestemt.

«Forsvarssjefen har besluttet at Forsvaret skal avgi salutt fra alle saluttstasjoner kl. 12.00, 21 skudd, som Forsvarets gave til prinsessen på myndighetsdagen», heter det i et brev fra Forsvarets Fellestjenester, som Forsvarets forum har fått tilgang til.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Det er vanlig at det salutteres 21 skudd for spesielle markeringer i kongehuset, og det opplyses om at fødselsdagen til alle medlemmer av kongehuset som har nådd myndighetsalder er en av disse.

Prinsesse Ingrid Alexandra skal bli landets kronprinsesse og dronning en gang i fremtiden, men inntil det får hun stort sett leve som ungdom flest. Hun går i andre klasse på Elvebakken videregående skole, og på fritiden er hun aktiv med blant annet alpint og surfing - og gode venner.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Det var i fjor prinsessen la ti års skolegang bak seg, og i den anledning ble hun hyllet av Mette-Marit. Til et bilde av datteren og kronprins Haakon skrev hun følgende:

«Stolt pappa. Ingrid ferdig med 10 års skolegang. Takk til alle lærere, skolevenner og gode foreldre gjennom alle disse årene i Asker, Bærum og nå siste året på Uranienborg skole. Vi kunne ikke vært mer stolte av denne skjønne jenta vår».

LES OGSÅ: - Vil ikke ha en kjedelig jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer