Kong Carl Gustaf:

Avlyser

Endring i planene for kongen.

JUBILEUMSÅR: I år feirer den svenske kongen 50 år på tronen. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
JUBILEUMSÅR: I år feirer den svenske kongen 50 år på tronen. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

Kongefamilien er vanligvis opptatt året rundt med ulike oppdrag, turer og middager, som igjen krever mye planlegging og logistikk. Det svenske slottet pleier hvert år å invitere til minst to store feiringer på våren.

Kong Carl Gustaf (76) er en mann av tradisjoner, og derfor har slottsfestene vært så godt som hogget i sten de siste årene.

I år ser det derimot annerledes ut. Tirsdag ble det kjent at kongen avlyser vårens festligheter. Det melder Svensk Damtidning.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Derfor avlyser han

Det er ikke hvilken som helst grunn til at kongen har valgt å avlyse vårfestene. I år feirer nemlig kong Carl Gustaf 50 år på tronen.

Han reiser dermed Sverige rundt sammen med dronning Silvia.

- På grunn av det kongelige jubileumsåret og kongens 50 år på tronen som finner sted i september, er det ingen representative middager i løpet av våren, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, til Svensk Damtidning.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

I stedet inviteres det til en storslått feiring på jubileumsdagen 15. september med gallamiddag på Slottet med gjester fra alle verdenshjørner.

I 2022 feiret Danmarks dronning Margrethe (82) 50 år på tronen, mens vår egen kong Harald (82) tok over for sin far i 1991 og dermed har 32 år på tronen.

Nylig operert

Tidligere i år gjennomgikk den svenske monarken et kirurgisk inngrep i hjerteområdet. Kort tid senere ble det meldt at operasjonen var vellykket.

«Operasjonen har gått som planlagt, og kongen har det bra», het det i en kunngjøring fra Slottet.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Det ble videre meldt at kongen takket for all støtte og den varmen som ble vist ham.

«Han er takknemlig for det svenske helsevesenet».

LES OGSÅ: Snakker ut om kongelig affære

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer