Fyrstinne Charlene av Monaco:

Avlyser

Fyrstinne Charlene må avlyse offentlige oppgaver på grunn av helseproblemer.

TAR VARE PÅ HELSEN: Fyrstinne Charlene avlyser offentlige oppgaver grunnet helsemessige årsaker. Her med ektemannen fyrst Albert. Foto: REX / NTB
TAR VARE PÅ HELSEN: Fyrstinne Charlene avlyser offentlige oppgaver grunnet helsemessige årsaker. Her med ektemannen fyrst Albert. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyrstinne Charlene av Monaco (43) avlyser offentlige oppgaver. Det melder Reuters.

Fyrstinnen vil heller ikke delta på feiringen av Monacos nasjonaldag senere denne uken. Dette på grunn av helseproblemer.

Førstedamen vil oppholde seg på et hemmelig sted, og vil først gjenoppta sine offentlige plikter når helsen tillater det, melder Monacos kongelige palass.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Deres høyheter har begge bestemt at en periode med ro og hvile er nødvendig for å sikre det beste for fyrstinne Charlenes helse, heter det i en uttalelse fra palasset.

- Etter å ha slitt med dårlig helse de siste månedene, er fyrstinnen i ferd med å rehabilitere og vil fortsette å gjøre det de neste ukene, heter det videre.

Det var VG som først omtalte saken.

Slitt med sykdom

Det har vært et tøft 2021 for fyrstinnen. Siden mai har hun vært «fanget» i hjemlandet Sør-Afrika uten ektemannen, fyrst Albert (63) og tvillingene deres, Gabriella og Jacques (6).

Forrige mandag kom hun imidlertid endelig hjem. Det meldte den franske avisen Nice-Matin, som også publiserte bilder av den gjenforente familien.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Fyrstinnen dro i utgangspunktet til Sør-Afrika for å rette oppmerksomhet rundt beskyttelsen av neshorn, men i slutten av mai ble hun operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon - og måtte derfor utsette tilbakereisen.

I sommer måtte hun gjennom nok en operasjon, som holdt henne i Sør-Afrika i tre nye måneder. I september besvimte hun og ble innlagt på sykehus i landet. Hun ble imidlertid utskrevet dagen etter, og hoffet var kjappe med å opplyse om at det ikke var noen grunn til bekymring.

LES OGSÅ: Steppet inn: - Har stått alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer