Dronning Sonja:

Avlyser oppdrag etter Aris bortgang

Det melder NRK.

AVLYSER: Dronning Sonja avlyser sitt første offisielle oppdrag etter Ari Behns bortgang. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER: Dronning Sonja avlyser sitt første offisielle oppdrag etter Ari Behns bortgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Sonja avlyser sitt første offisielle oppdrag etter at Ari Behn gikk bort 1. juledag, 47 år gammel. Det skriver NRK.

Hun skulle vært på åpningen av en utstilling på Henie Onstad Kunstsenter 2. januar, men dette er nå tatt ut av dronningens program, opplyser Slottet til statskanalen.

Dronning Sonja og Ari Behn hadde et nært forhold, selv etter at han og Märtha Louise skilte seg i 2016.

Se og Hør skrev tidligere i år at dronningen og Behn har hatt flere private møter det siste året. De ble også observert sammen på en kunstutstilling i Vestfold i fjor sommer.

Da dødsfallet ble kjent meldte kong Harald følgende på kongehusets nettsider:

- Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Bisettes 3. januar

Ari Behn bisettes i Oslo domkirke klokka 13.00 fredag. Kirken vil være åpen for alle som ønsker å ta farvel.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke av de kongelige som eventuelt kommer til å være til stede.

- Det er forventet stort oppmøte, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, skrev familiens talsperson, Geir Håkonsund, til Se og Hør mandag.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet for to dager siden. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Tirsdag klokken 10 legges det ut kondolanseprotokoll i Oslo domkirke, som vil ligge fram til torsdag klokken 16, samt i nattåpen kirke på torsdag fra klokken 18.00-06.00 fredag.

Første juledag gikk Ari Behn bort, 47 år gammel. Dødsfallet har preget den norske befolkning i jula, og Slottsplassen har lyst opp etter at folk har strømmet til for å minnes kunstneren.

Det er derfor nærliggende å tro at det vil være mange til stede både inni og utenfor kirken fredag, noe som også er årsaken til at familien valgte Oslo domkirke, kunne Håkonsund fortelle til Se og Hør forrige uke.

Kjent for kunst

I Norge er Behn kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst, i tillegg til sitt ekteskap med prinsesse Märtha Louise. De var gift fra 2002 til 2016 og har tre barn samme sammen.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Behn var godt kjent for sitt kunstneriske talent og fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Se kjendisenes julebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer