Dronning Sonja

Avlyser jobb som følge av sykdom

- Har pådratt seg en infeksjon.

SYK: Dronning Sonja må avlyse en jobb tilrsdag kveld som følge av en infeksjon. Foto: NTB Scanpix
SYK: Dronning Sonja må avlyse en jobb tilrsdag kveld som følge av en infeksjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld skulle dronning Sonja (82) i utganspunktet åpne en utstilling med egne verk på Galleri Bi-Z i Kristiansand.

Arrangementet skulle være en lukket utstilling hvor dronningen skulle vise frem kunst for galleriets medlemmer, men nå er denne jobben avlyst som følge av sykdom hos dronningen. Det melder Fædrelandsvennen.

Årsaken er at dronningen har pådratt seg en infeksjon i de øvre luftveiene.

- Dronningen har pådratt seg en infeksjon i de øvre luftveiene, og dette er bakgrunn for at hun ikke er i Kristiansand i kveld, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen til Se og Hør.

Ble sykmeldt

Også i sommer var dronningen rammet av en infeksjon, den gang i høyre fot. Som følge av infeksjonen så dronningen seg nødt til å bli hjemme, og ble ikke med på statsbesøket fra Republikken Korea. Det meldte kongehuset selv i en pressemelding.

«Hennes Majestet Dronningen er sykmeldt ut uka på grunn av en infeksjon i høyre fot», het det i meldingen.

Også i 2017 måtte dronningen avlyse oppdrag som følge av sykdom. Den gang var det ryggsmerter som holdt 81-åringen borte fra jobb og førte til at dronningens svigerdatter, kronprinsesse Mette-Marit, steppet inn.

Første juledag i 2016 var hun også syk, og ble derfor ikke med på den tradisjonsrike gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

- Like før kongefamilien ankom Holmenkollen kapell, fikk vi beskjed fra Slottet om at dronning Sonja ikke ville delta på grunn av forkjølelse. Det var derfor kronprinsesse Mette-Marit som kom i bilen sammen med sin svigerfar kong Harald, sa Se og Hørs kongeekspert, Caroline Vagle, den gang.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

LES OGSÅ: Derfor lekket han Meghans private brev

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer