Kronprins Haakon

Avlyser igjen

Kronprins Haakon måtte avlyse oppdrag tirsdag. Onsdag er han fremdeles syk.

SYK: Kronprins Haakon avlyser oppdrag. Her fra en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud / NTB
SYK: Kronprins Haakon avlyser oppdrag. Her fra en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag skulle kronprins Haakon (48) i utgangspunktet ha tatt imot det nederlandske kongeparet som er på statsbesøk. Kongehuset opplyste da at han hadde forskjølelsessymptomer, men at han har testet negativt for corona.

Onsdag blir det kjent at kronprinsen heller ikke i dag får deltatt på programmet.

- Hans Kongelige Høyhet kronprinsen vil heller ikke i dag kunne delta på det offisielle programmet på grunn av forkjølelsessymptomer. Kronprinsen har testet negativt på corona, opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til NTB.

UT PÅ TUR: For å markere at det er 75 år siden krigens slutt, skal kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensa. Video: Andreas Fadum Vis mer

Det nederlandske kongeparet har fullstappet program sammen med den norske kongefamilien i løpet av sine tre dager i Norge.

Kronprinsparet står fremdeles oppført med programposter torsdag, når det nederlandske kongeparet skal besøke Trondheim.

- Står hverandre nær

Det hele ble sparket i gang på Slottsplassen tirsdag, og en gallamiddag samme kveld. Kronprinsen var heller ikke til stede under middagen.

- I kronprins Haakons fravær fikk kronprinsesse Mette-Marit selskap av sin svigerinne prinsesse Märtha Louise på vei inn til middagen. De to står hverandre nær, og lot til å være glade over hverandres selskap. Begge har et tett forhold til de nederlandske gjestene, så jeg tipper de gledet seg litt ekstra til kveldens galla, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Statsbesøket markerer det nære forholdet mellom Norge og Nederland – og landenes kongehus. Våre to land deler mange av de samme verdiene og søker ofte sammen for å løse de store globale utfordringene gjennom arbeidet i internasjonale organisasjoner som FN, WTO og NATO, skriver Det Norske Kongehuset på sine nettsider.

LES OGSÅ: Dette falt han for

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer