Dronning Margrethe:

Avlyser feiring

Dronningen av Danmark avlyser feiringen av fødselsdagen.

AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser feiringen av 80-årsdagen i april. Her er dronningen på 79-årsdagen i fjor, sammen med kronprinsesse Mary, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine. Foto: NTB scanpix
AVLYSER: Dronning Margrethe avlyser feiringen av 80-årsdagen i april. Her er dronningen på 79-årsdagen i fjor, sammen med kronprinsesse Mary, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Margrethe (79) av Danmark skulle etter planen feire sin 80-årsdag i april. Nå skriver derimot det danske kongehuset i en pressemelding at feiringen avlyses.

- Hennes Majestet Dronningen har i kveld kommet tilbake fra sin årlige vinterferie i Norge. I lys av utbredelsen av COVID-19 og dens konsekvenser for samfunnet, har dronningen besluttet å avlyse alle Kongehusets planlagte aktiviteter og begivenheter i forbindelse med den kommende 80-årsdagen i april, lød det i pressemeldingen torsdag kveld.

I likhet med for den norske kongefamilien, kommer det også frem i pressemeldingen at alle offisielle programmer i de kommende ukene er besluttet avlyst.

Avlyst

Med eller uten feiring fyller dronning Margrethe 80 år 16. april. Ifølge danske Se og Hør var det planlagt en storslått feiring som skulle strekke seg over hele april måned, med flere sammenkomster og arrangementer.

Feiringen skulle starte allerede 2. april, der dronningen skulle åpne en utstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Fredriksborg Slott. Videre utover måneden skulle hun etter planen delta på en rekke fester og arrangementer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer