Her er prins Andrew og prinsesse Beatrice avbildet under påskegudstjenesten i St George Chapel i april. Foto: NTB Scanpix
Her er prins Andrew og prinsesse Beatrice avbildet under påskegudstjenesten i St George Chapel i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice:

- Avlyser den planlagte forlovelsesfesten

Skandalen rundt faren skal gjøre at prinsesse Beatrice frykter pressen.

Publisert

I slutten av september kom den gledelige nyheten om at storbriannias prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med den styrtrike eiendomsutvikleren Edorado Mapelli Mozzi (36).

I pressemeldingen fra Buckingham Palace kom det frem at bryllupet vil finne sted i 2020, men at flere detaljer vil ble offentliggjort på et senere tidspunkt.

Siden den gang har det vært alt annet enn stille for det britiske kongehuset. Det skyldes prinsessens far, prins Andrew (59), sin omgang med overgrepsdømte Jeffrey Epstein og påstander fra flere kvinner om at også prinsen har mottatt seksuelle tjenester fra mindreårige.

Som følge av skandalen skal den nyforlovede prinsessen angivelig nå ha utsatt forlovelsesfesten i frykt for presseoppmøtet.

<strong>PÅVIRKER FAMILIEN:</strong> Det er liten tvil om at skandalen påvirker prinsens familie og den øvrige kongefamilien. Nå skal prinsesse Beatrice (t.h) ha besluttet å utsette den planlagte forlovelsesfesten. Her er prins Andrew sammen med sine to døtre under prins Harry og hertuginne Meghans bryllup i 2018. Foto: NTB Scanpix
PÅVIRKER FAMILIEN: Det er liten tvil om at skandalen påvirker prinsens familie og den øvrige kongefamilien. Nå skal prinsesse Beatrice (t.h) ha besluttet å utsette den planlagte forlovelsesfesten. Her er prins Andrew sammen med sine to døtre under prins Harry og hertuginne Meghans bryllup i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Enorme konsekvenser

Den siste måneden har altså prins Andrew stått i sentrum for en gedigen skandale, etter at vennskapet hans med den avdøde, overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble satt under lupen.

Selv om prins Andrew har beklaget vennskapet og uttalt at han burde ha kuttet kontakten med ham på et tidligere tidspunkt, stopper på ingen måte skandalen der.

Virginia Giuffre, som den gang het Roberts til etternavn, hevder nemlig at hun og prinsen hadde samleie ved tre anledninger mellom 1999 og 2002. Første gang var hun 17 år gammel, og hun hevder at den avdøde finansmilliardæren betalte henne 15 000 dollar for å ha samleie med prinsen på en av sine famøse «overgrepsfester».

Selv om anklagene ikke er nye, har skandalen eskalert den siste måneden. Det var etter at Andrew selv stilte til et intervju med BBC om saken. Det skulle vise seg å bli katastrofalt for prinsen, som i ettertid har måttet flytte kontoret ut av Buckingham Palace, i tillegg til at organisasjonen hans har mistet flere samarbeidspartnere. Andrew har også mistet flere av sine verv, og er fratatt sine offisielle oppdrag.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I november hevdet også The Sunday Times at den planlagte 60-års feiringen av prinsen i februar er avlyst, og i stedet vil bli erstattet med en intim middag - skjult for offentligheten. Nå kan det også se ut til at hans nyforlovede datter har sett seg nødt til å endre sine planer som følge av farens skandale.

Frykter pressen

Det som skulle være den lykkeligste perioden i 31-åringens liv, er blitt alt annet. I mer enn en måned har farens ansikt prydet forsiden av landets aviser, med påstander om at han altså har hatt seksuell omgang med jenter som ikke er stort eldre enn henne selv.

Ifølge Daily Mail skal det ha vært planlagt en storslått forlovelsesfest den 18. desember på luksushotellet Chiltern Firehouse i London, men nå skal altså prinsessen ha besluttet å utsette festen.

Dette skal, ifølge avisen, være fordi hun frykter at pressen vil vente på utsiden av lokalet i håp om å få et glimt av skandaleprinsen.

Daily Mail skriver at forlovelsesfesten neste uke skal ha vært planlagt i lengre tid, men etter råd fra venner og kjente, skal både tid og sted nå ha blitt endret. Hvor og når prinsessen omsider vil holde forlovelsesfesten, er så langt ukjent, men ifølge avisen vil det bli lagt til et langt mer anonymt sted enn det opprinnelige luksushotellet.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Vil overskygge bruden

Det er altså neste år at 31-åringen skal stå brud.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, uttalte nylig at det vil være en dårlig idé om faren holder fast ved planen om å følge datteren opp kirkegulvet. Han mener skandalen har gjort at Andrew i så fall vil overskygge bruden totalt.

- Døtrene hans må være i sjokk. Det kan ikke være lett å ha en far som tabber seg ut på denne måten og ødelegger for monarkiet. Han vil nok overskygge bruden om han gjør det, og det er synd, uttalte Stavseng.

<strong>FULGTE BRUDEN:</strong> Da prinsesse Eugenie giftet seg med jack Brooksbank i fjor høst, fulgte faren bruden opp kirkegulvet. Etter den siste tidens skandaler, mener Se og Hørs kongehusekspert at prinsen vil overskgge bruden totalt om han velger å gjøre det samme når Beatrice gifter seg neste år. Foto: NTB Scanpix
FULGTE BRUDEN: Da prinsesse Eugenie giftet seg med jack Brooksbank i fjor høst, fulgte faren bruden opp kirkegulvet. Etter den siste tidens skandaler, mener Se og Hørs kongehusekspert at prinsen vil overskgge bruden totalt om han velger å gjøre det samme når Beatrice gifter seg neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er liten tvil om at prins Andrews intervju med BBC var alt annet enn vellykket. Ifølge Daily Mail var prinsesse Beatrice opprinnelig en av dem som var svært skeptisk til at faren skulle stille til intervjuet, da hun fryktet konsekvensene. Etter hvert skal hun imidlertid ha endret mening, da hun trodde at dette var den eneste mulighet for å få stoppet ryktene.

- Hun stilte mange relevante spørsmål og var i tvil. Men mot slutten av møtet skal hun ha blitt overbevist av TV-teamet om at de ikke hadde noe annet valg, og at det var den eneste måten å legge alle ryktene bak seg på, uttalte en kilde til avisen.

I ettertid skal prinsessen ha vært «ødelagt» og «utrøstelig» over utfallet, hevdet avisen.

LES OGSÅ: Søker trøst hos dronningen etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer