Prins Louis:

Avlyser bryllupet

Prins Louis og Scarlett-Lauren Sirgue forlovet seg i fjor. Nå er bryllupet avlyst.

AVLYSER: Advokaten Scarlett-Lauren Sirgue og prins Louis avlyser det kommende bryllupet. Foto: Kongehuset i Luxembourg / Emanuele Scorcelletti
AVLYSER: Advokaten Scarlett-Lauren Sirgue og prins Louis avlyser det kommende bryllupet. Foto: Kongehuset i Luxembourg / Emanuele Scorcelletti Vis mer
Publisert

Det var i april i fjor at kongehuset i Luxembourg kunne dele den hyggelige nyheten om at prins Louis (35) hadde forlovet seg på ny med sin franske advokatkjæreste Scarlett-Lauren Sirgue (30).

Prinsen, som er den tredje sønnen til storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa, fridde til kjæresten sørvest i Frankrike under en biltur mellom Lourdes and Biarritz.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Vi gikk gjennom en landsby med en helt utrolig utsikt over Pyreneene. Det var en liten kirke som sto alene, sa prins Louis til det franske bladet Point De Vue den gang.

Lykken ble derimot kortvarig for det forlovede paret.

Avlyser bryllupet

Det kongelige bryllupet skulle opprinnelig finne sted senere i år, men dette blir altså ikke noe av.

Overfor det franske bladet Point de Vue bekrefter prins Louis og Scarlett-Lauren at de har valgt å avslutte sitt romantiske forhold og bryte forlovelsen.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

- Vi har bestemt oss for å ikke fortsette vårt romantiske forhold, men vi er fortsatt venner. Dette er en beslutning vi har tatt sammen etter nøye vurdering. Vi har fortsatt et godt forhold preget av stor respekt og ekte beundring for hverandre, heter det i uttalelsen, gjengitt av Tatler.

Prins Louis legger til at det ikke var noen problemer i forholdet som førte til at de valgte å gå hver til sitt.

- Det var ikke noe problem med oss som par, men grunnleggende meningsforskjeller som førte oss til denne avgjørelsen. På tidspunktet vi forlovet oss diskuterte vi åpent spørsmålene knyttet til Scarletts inntreden i en kongefamilie, med alt det innebærer når det kommer til protokoll. Dette var ingen problemer for oss.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Sjokkbølge

Dette skulle bli prins Louis' andre ekteskap. Tidligere har han vært gift med prinsesse Tessy, som han fikk to sønner med. De giftet seg i september 2006, men i januar for fem år siden gikk de hver til sitt.

Skilsmisser er ikke hverdagskost blant kongelige, noe som utløste en sjokkbølge som strakk seg gjennom verdenspressen da separasjonen ble kjent.

DEN GANG DA: Tessy og Louis giftet seg i 2006 og fikk to sønner sammen. Foto: Frank Rollitz/REX/NTB
DEN GANG DA: Tessy og Louis giftet seg i 2006 og fikk to sønner sammen. Foto: Frank Rollitz/REX/NTB Vis mer

Dette var imidlertid ikke første gang det tidligere prinseparet skapte overskrifter.

Hele Europa holdt nemlig pusten da det i 2005 ble kjent at den da 19 år gamle prins Louis ventet barn med sin ikke-kongelige kjæreste, utenfor ekteskap.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien var tilbake i Sverige, og viste seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

De endte likevel med å gifte seg samme år som sønnen kom til verden, og ekteskapet holdt i en årrekke før de valgte å separere seg. Tessy og prins Louis skal den dag i dag ha et fint forhold, til tross for den skitne og mye omtalte skilsmissen.

LES OGSÅ: Kongehusenes største skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer