Avlyser alle avtaler på bursdagen

Kun den nærmeste familien er tilstede, når kronprinsesse Mary i dag feirer sin 41-årsdag.

POPULÆR: Mary får skryt for å være en folkelig kronprinsesse av danskene. Foto: All Over Press
POPULÆR: Mary får skryt for å være en folkelig kronprinsesse av danskene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Ifølge den kongelige kalender har kronprinsesse Mary (41) fri fra offisielle arrangementer på sin fødselsdag 5. februar.

Dermed kan Mary feire sin 41-årsdag sammen med kronprins Frederik og deres fire barn i ro og mak hjemme på Amalienborg slott i København.

Etter 11 år i Danmark, hylles Mary i dag for sin folkelige framtoning – og for sin stilsikre motesans. For Mary har tatt danskene med storm – og er nå mer populær enn noensinne.

Mary Elizabeth Donaldson var fram til sommeren 2000 som australske jenter flest. Hun levde et helt normalt liv med fest og strandliv, og jobbet som PR-konsulent i et mediebyrå.

16. september 2000 ble Marys liv totalt snudd på hodet. Det var dagen etter den olympiske åpningsseremonien i Sydney. Mary var 28 år gammel, og ble bedt med på fest. Der havnet hun ved siden av kronprins Frederik, og det var kjærlighet ved første blikk!

Får skryt.
Journalist Anna Johannesen har fulgt Mary for danske Billedbladet helt siden kronprins Frederik (44) forelsket seg en septemberdag i Sydney for 12 år siden – og har bare godord å si om den folkelige kronprinsessen. Anna forteller at Mary er veldig enkel å samarbeide med, og alltid villig til å gi en kommentar til pressen når hun møter dem.

– Når Mary jogger rundt på Kastellet bak Amalienborg eller shopper i København, risikerer hun å bli fotografert. Hun er alltid vennlig og imøtekommende når det skjer, har Johannesen fortalt til Se og Hør.

– Hun har en helt naturlig måte å møte folk på, og er fantastisk overfor barn. Hun tar seg alltid god tid i møte med folk, selv om programmet er stramt. Ikke rart både Frederik og resten av det danske folk elsker sin flotte og folkelige kronprinsesse!
 
LES OGSÅ: Kongefamilien bryter med tradisjonen


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer