Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avkrefter påstand fra kongehuset

Regissøren bak den omdiskuterte dokumentaren snakker ut.

DELTE ÆRLIG: Hertugparet delte sin versjon av historien i en dokumentar på Netflix. Det fikk Buckingham Palace til å reagere. Foto: Shutterstock / NTB
DELTE ÆRLIG: Hertugparet delte sin versjon av historien i en dokumentar på Netflix. Det fikk Buckingham Palace til å reagere. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Overskriftene har så vidt gitt seg etter at dokumentaren «Harry & Meghan» ble sluppet på Netflix rett før jul.

I dokumentarserien går hertugparet, spesielt prins Harry (38), hardt ut mot den britiske kongefamilien. To uker inn i 2023 slapp prinsen boken «Spare», hvor han igjen kritiserer sin egen familie.

Boken inneholder blant annet flere anklager mot den britiske kongefamilien for hvordan de tok imot hertuginne Meghan (41) som Harrys ektefelle.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Buckingham Palace har holdt en lav profil de seneste ukene, og har ikke kommentert verken boken eller dokumentarserien. Stillheten fra kongehuset fikk flere til å reagere.

På starten av episodene fikk man se denne beskjeden:

«Medlemmer av kongefamilien ville ikke kommentere på innholdet i denne serien».

MYE: Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boken «Spare». Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Kort tid etter at første episode ble sluppet fortalte en kilde til People at verken medlemmer av familien eller kongehuset hadde blitt kontaktet for en kommentar.

Det avkrefter nå regissør Liz Garbus (52).

- Buckingham Palace sa for eksempel at vi ikke nådde ut til dem for en kommentar, når vi hadde gjort det. De gjorde det for å diskreditere oss. Og ved å diskreditere oss, kunne de diskreditere innholdet i serien, sier Garbus i et intervju med Vanity Fair.

AVSLØRINGER: Prins Harry slapp sin selvbiografi «Spare». Der kom det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Regissøren forteller videre at å lage dokumentarer var til tider en surrealistisk opplevelse. I intervjuet blir også kommentaren til Jeremy Clarkson (62) et tema.

Clarkson satte sinner i kok etter at han i en avisspalte i The Sun gikk hardt ut mot hertuginne Meghan.

Der skrev han blant annet at han forakter hertuginnen og at han drømmer om at folk skal kaste «ekskrementer» på henne på gaten. Clarkson skrev også at han hater 41-åringen mer enn Rose West. West er en seriemorder som samarbeidet med ektemannen Fred, ved å utføre tortur og drap på unge kvinner og barn.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

- Det var et ekstremt eksempel på hva slags mediedekning de har fått, sier Garbus om Clarksons kommentarer.

Avisspalten satte en klagerekord for avisen og ble senere fjernet. Clarkson mistet blant annet jobben sin i Amazon Prime som følge av innlegget.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer