<strong>YNDIG:</strong> Prins Harry og hertuginne Meghan er for tiden i Australia, der de blant annet besøkte en dyrehage. Etter at det dukket opp bilder av paret med en søt koala, begynte enkelte å spekulere på om hertuginnen ikke holdt den på grunn av smittefare. Foto: NTB scanpix
YNDIG: Prins Harry og hertuginne Meghan er for tiden i Australia, der de blant annet besøkte en dyrehage. Etter at det dukket opp bilder av paret med en søt koala, begynte enkelte å spekulere på om hertuginnen ikke holdt den på grunn av smittefare. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

Avkrefter klamydia-spekulasjoner etter koalabesøk

Derfor holdt hun ikke koalaen.

Publisert

Livet smiler virkelig for prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) om dagen. Ikke bare blir de foreldre for første gang på nyåret, men de reiser om dagen rundt i Australia på et av sine første offisielle besøk. Til stadighet dukker det opp nye bilder av hertugparet som snakker med lokalbefolkningen, koser seg på arrangementer og utforsker hva det store landet har å by på.

Nylig besøkte paret blant annet Taronga Zoo, der de fikk se noe av det lokale dyrelivet som landet i Oseania er så kjent for. Kenguruer, giftige slanger og store krokodiller er det mange kanskje tenker når de hører Australia, men landet byr også på søte og mindre skapninger.

Koalaen er blant disse, og hertugparet ble tydelig begeistret da de så den vesle krabaten Rubi. Dette møtet ble veldokumentert av pressen, og snart var det bilder publisert i samtlige aviser og magasiner.

Mange bet seg merke i at verken prinsen eller hertuginnen ville bære koalaen, noe ifølge Mirror sørget for noen nokså bisarre spekulasjoner.

<strong>NYSGJERRIG:</strong> Prins Harry var tydelig begeistret da han fikk møte vesle Rubi. Foto: NTB scanpix
NYSGJERRIG: Prins Harry var tydelig begeistret da han fikk møte vesle Rubi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke på grunn av sykdom

Avisen skriver at det har dukket opp påstander om at Meghan ikke fikk lov av kongehuset til å kose med koalaen i frykt for å få klamydia. Kjønnssykdommen er utbredt blant de søte og små dyrene, og har truet hele bestanden i årevis.

Ifølge organisasjonen Save the Koala finnes det rundt 100 000 koalaer i Australia, og tallet synker kraftig - blant annet på grunn av klamydia. Mellom 50 og 90 prosent av alle koalaer har sykdommen.

<strong>FNIS:</strong> Hertuginne Meghan smilte konstant under møtet, men holdt aldri koalaen selv. Avgjørelsen ble ifølge Mirror ikke tatt på bakgrunn av redsel for sykdom. Foto: NTB scanpix
FNIS: Hertuginne Meghan smilte konstant under møtet, men holdt aldri koalaen selv. Avgjørelsen ble ifølge Mirror ikke tatt på bakgrunn av redsel for sykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjønnssykdommen er imidlertid ikke grunnen til at hertuginne Meghan valgte å holde seg unna. Klamydia kan bare smitte gjennom seksuelle handlinger, både hos mennesker og koalaer. Derfor hadde det ikke vært mulig for verken Meghan eller Harry å få sykdommen av den vesle pelsdotten.

Koalaer kan derimot videreføre en annen sykdom til mennesker. Enkelte av dem er bærere av bakterien chlamydophila pneumoniae, som ifølge FHI kan føre til infeksjoner hos mennesker ved smitte. Om koalaen eksempelvis hadde tisset mens den ble holdt, kunne dette ha sørget for smitte.

<strong>ULOVLIG:</strong> I Sydney, som ligger i New South Wales, er det ulovlig å kose med koalaer. Foto: NTB scanpix
ULOVLIG: I Sydney, som ligger i New South Wales, er det ulovlig å kose med koalaer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den ekte grunnen til at ingen av den løftet opp lille Rubi, er at det er forbudt. I områdene New South Wales, Victoria, Tasmania og Northern Territory er det lagt ned et forbud mot å kose med skapningene.

Andre steder i Australia er det derimot lovlig, noe som kan forklare spekulasjonene og spørsmålene som ble stilt rundt hvorfor de ikke ville kose med Rubi.

Det er for øvrig, ifølge Mirror, lite sannsynlig at den lille koalaen har noen av de ovennevnte sykdommene. Hun ble nemlig nylig mor for første gang, og de vesle koalababyene ble oppkalt etter prins Harry og hertuginne Meghan.

<strong>SAMME DYREHAGE:</strong> Hertugparet av Cambridge besøkte dyrehagen i 2014, sammen med lille prins George. Foto: NTB scanpix
SAMME DYREHAGE: Hertugparet av Cambridge besøkte dyrehagen i 2014, sammen med lille prins George. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da prins William og hertuginne Kate besøkte den samme dyrehagen i 2014 valgte også de å ikke holde koalaen de fikk møte. De hilste på den, mens en av de ansatte holdt den.

Prins Harry har for øvrig også vært i dyrehagen ved en tidligere anledning. I 2003 besøkte han ifølge Insider flere av de søte koalaene der, noe som åpenbart har gitt mersmak.

<strong>VÆRT DER FØR:</strong> Prins Harry besøkte samme dyrehage i 2003, der han også fikk møte en rekke søte koalaer. Foto: NTB scanpix
VÆRT DER FØR: Prins Harry besøkte samme dyrehage i 2003, der han også fikk møte en rekke søte koalaer. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Føles som jetlag

Det var tidligere denne uken at hertugparet avslørte at de skulle bli foreldre for første gang.

«Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019», het det i meldingen fra Kensington Palace.

Hertugparet ligger ikke på latsiden av den grunn, og for tiden er de på en 16 dagers rundtur til fire land, Australia, Fiji, Tonga og New Zealand.

Ifølge nettstedet Express har de blant annet deltatt under et arrangement ledet av One Wave, en gruppe som fokuserer på å øke kunnskap om mental helse.

Torsdag møtte ekteparet lokale surfere på den populære stranden Bondi Beach i Sydney, der de alle delte sine erfaringer om psykisk helse. Ifølge nettstedet skal Meghan også ha snakket med 35 år gamle Charlotte Connell, som er en del av One Wave-organisasjonen, om graviditeten.

<strong>PÅ RUNDTUR:</strong> Hertugparet er for tiden på en 16 dager lang reise til fire forskjellige land, og deres første stopp var Australia. Foto: NTB scanpix
PÅ RUNDTUR: Hertugparet er for tiden på en 16 dager lang reise til fire forskjellige land, og deres første stopp var Australia. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Meghan fortalte meg at å være gravid føles som å ha jetlag. Hun sa at hun sto opp klokken 04.30 for å gjøre yoga, fordi hun ikke fikk sove, sier Connell til Express, og legger til:

- Det er litt dobbelt opp for henne, da hun har både babyen og jetlag å tenke på. Hun snakket om hvordan man føler seg «jetlagged» selv når hun ikke har reist noe sted.

LES OGSÅ: «Angrer bittert» på kredittkorttyveri

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer