Kong Charles:

Avkrefter bisarre myter

Ryktene har allerede rukket å spre seg om den sylferske kongen.

MYTER: Det har allerede rukket å spres rykter om kong Charles' privatliv. Foto: Sarah Meyssonnier / Pa Photos / NTB
MYTER: Det har allerede rukket å spres rykter om kong Charles' privatliv. Foto: Sarah Meyssonnier / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Det har gått to uker siden Buckingham Palace bekreftet at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel.

Sekundet hun sovnet inn, ble hennes eldste sønn konge. Britene må derfor nå forholde seg til kong Charles - den tredje i rekken.

I tiden etter dødsfallet har det florert bisarre rykter om den sylferske kongen. Ryktene blir imidlertid nå kraftig avkreftet av hans tidligere butler.

ET SISTE FARVEL: Kisten til dronning Elizabeth II senkes i St. Georgs kapell ved Windsor-slottet. Video: Reuters. Vis mer

Strøkne skolisser

Det er overfor Entertainment Tonight at Grant Harrold, som tidligere jobbet for kongen - den gang prins - som butler, snakker ut om de «rare» ryktene som har oppstått etter dronningens død.

Et av ryktene som har oppstått, er at den ferske kongen krever at toalettsetet hans skal bæres rundt.

- Noen sa til meg: «Åh, måtte du bære dosetet rundt?». Jeg svarte bare: «Hvilket toalettsete? Jeg har aldri hørt om dette», sier han i intervjuet.

SJOKK: Da vi torsdag kveld var på premieren til «71 grader nord kjendis», får vi vite at dronning Elizabeth er død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Det andre ryktet omhandler Charles' skolisser - som han visstnok ønsket å få strøket før bruk.

- Hvorfor skal man i det hele tatt stryke skolisser? Det gir ikke mening. Det er totalt oppspinn og jeg vet ikke hvor disse ryktene kommer fra. Jeg vet ikke hvorfor noen sier sånt, og jeg vet ikke hva de forsøker å oppnå, for det er bare teit. Det er bare teit at folk vil fokusere på ting som det, legger han til.

I morens fotspor

Harrold mener videre at man heller bør fokusere på hva slags person den nye kongen er, og hva slags konge han vil bli.

Det er nemlig nærliggende å tro at Charles kommer til å gå i morens fotspor, spesielt på måten han beskrives av Harrold.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Se og Hør snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

- Han er en fantastisk mann. Han er som moren. Han er morsom, vittig, og holder seg til tradisjoner. Jeg tror personlig han vil bli en god konge, for jeg har sett hvordan han er som person.

Videre beskriver den tidligere butleren både Charles og dronning Camilla som gode mennesker.

LES OGSÅ: Kisten er belagt med bly

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer