Avis hacket Kates telefon og bankkonto

Britisk journalist skal ha snoket i Kate Middletons mest private hemmeligheter.

AVSLØRTE HEMMELIGHETER: Avisen News Of The World anklages nå for å ha fått en privat etterforsker til å hacke seg inn på Kate Middletons mobiltelefon og bankkonto, da hun begynte å date prins William. Foto: All Over Press
AVSLØRTE HEMMELIGHETER: Avisen News Of The World anklages nå for å ha fått en privat etterforsker til å hacke seg inn på Kate Middletons mobiltelefon og bankkonto, da hun begynte å date prins William. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Den britiske avisen News Of The World er i hardt vær etter at den private etterforskeren Jonathan Rees nå etterforskes for å ha stjålet private opplysninger fra en rekke profilerte kjendiser, ved hjelp av data-hacking.

En av de som skal ha blitt utsatt for Resses angrep, er prins Williams kone Kate Middleton.

Ifølge The Guardian skal Resse  - som også skal ha jobbet for andre aviser - ha hacket seg inn på telefonen og den private bankkontoen til Kate, mens hun datet prins William.

Andre kjendiser som ifølge avisen skal være mulige ofre for den hittil ukjente overvåkingen er tidligere statsminister Tony Blair, artistene George Michael, Mick Jagger og Eric Clapton og prins Edward og hans kone Sophie Rhys-Jones.

Ifølge The Guardian skal Reeses firma på 90-tallet ha tjent rundt 1,5 millioner kroner i året på overvåkingsoppdragene.

Britisk politi skal ha beslaglagt store mengder dokumenter da de gjennomsøkte Resses hjem og kontor, men foreløpig er det ikke kjent om de har funnet noen fellende bevis.

Skandalen skal imidlertid ha rystet Storbritannias kjendismiljø så mye, at den allerede har blitt tatt opp i Parlamentet.

- Statsminister, noen prøver å dekke over dette. Ikke la det skje, sa MP Tom Watson i en høring onsdag.

En assisterende redaktør, Ian Edmondson og en reporter i News Of The World, Neville Thurlbeck, har allerede blitt arrestert som følge av etterforskingen, men blitt sluppet fri mot kausjon i påvente av rettssak.

I april trykket avisen en unnskyldning hvor de innrømmet ansvar for en del av tilfellene og avslørte at de planlegger å betale erstatning til de berørte fra et fond som skal settes opp.

Avisa, som eies av mediekongen Rupert Murdoch, skrev at den offentlig og uten reservasjoner ber alle om unnskyldning.

«Det som skjedde med dem, skulle ikke ha skjedd. Det var og er uakseptabelt,» heter det i unnskyldningen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er han far til sin egen nevø