Avbrøt studiene med tungt hjerte

Kronprinsesse Mette-Marit har ikke klart å levere den avsluttende prosjektoppgaven.

MÅTTE BRYTE: Kronprinsesse Mette-Marit leverte ikke inn den avsluttende prosjektoppgaven ved sin masterutdanning på Handelshøyskolen BI tidligere i år og har dermed ikke oppnådd sin mastergrad. Her er hun avbildet under den offisielle åpningen av ka Foto: Scanpix
MÅTTE BRYTE: Kronprinsesse Mette-Marit leverte ikke inn den avsluttende prosjektoppgaven ved sin masterutdanning på Handelshøyskolen BI tidligere i år og har dermed ikke oppnådd sin mastergrad. Her er hun avbildet under den offisielle åpningen av ka Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) er en dame med mange jern i ilden og et voldsomt engasjement og viljestyrke.

Prinsesse-tittelen har heller ikke hindret henne i å studere til Master of Management ved Handelshøyskolen BI i Oslo de tre siste årene. Men kronprinsessen har tydeligvis hatt litt for mange jern i ilden - hun har nemlig ikke fått levert den avsluttende prosjektoppgaven i masterstudiet.

Det kommer frem i søndagens annen og siste del av NRK-programmet «Kronprinsesse Mette-Marit». Der innrømmer kronprinsessen at hun er lei seg for at hun måtte avbryte studiene, ifølge VG. Hvorvidt hun kommer til å fullføre mastergraden på et senere tidspunkt, vites derimot ikke.

- Det eneste jeg kan bekrefte er at prosjektoppgaven det refereres til i programmet ikke er blitt levert, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet til Seher.no.

Hvorvidt kronprinsessen vil ta fatt på nye studier i fremtiden, er ikke noe kommunikasjonssjefen vil kommentere.

Kongeekspert Kjell Arne Totland sier til Seher.no at nyheten om Mette-Marits uavsluttede BI-studier var ukjent for ham. Men han mener det er forståelig at det i lengden ble
vanskelig å kombinere studiene med jobben som kronprinsesse og et vanlig familieliv.

- Jeg vet at disse studiene har betydd mye for Mette-Marit og forstår at hun har vært lei seg fordi hun ikke har kunnet fullføre som planlagt. Kanskje det var derfor hun måtte ta noen ukers «time out»i utlandet tidligere i høst? Men jeg håper jo Mette-Marit ikke ser på dette som noe stort nederlag, sier Totland til Seher.no.

Den erfarne kongeeksperten mener at de avbrutte studiene har minimalt å si for kronprinsessen formelt sett, og at den fullførte mastergraden ville hatt størst betydning for henne personlig.

- Kunnskapene og ferdighetene hun har tilegnet seg på BI har hun for lengst kunnet ta i bruk i sitt virke som kronprinsesse - og det er jo det viktigste. Jeg synes det er flott av Mette-Marit klarer å se det positivt og komme til den erkjennelsen at ingen kan overkomme alt, påpeker han overfor Seher.no.

Annen del av programmet «Kronprinsesse Mette-Marit» sendes på NRK1 i kveld søndag klokken 20.15. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Ikke gøy å være uenig med henne  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer